18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: A fost generalul Ioan Mihai Pacepa agent KGB?

REVISTA PRESEI: A fost generalul Ioan Mihai Pacepa agent KGB?

„A fost generalul Ioan Mihai Pacepa agent KGB?”, titrează Adevărul în ediţia de luni: „Un istoric american familiarizat cu România încă din anii ’80 urmează să publice o carte care, susţine el, dovedeşte că fuga lui Ioan Mihai Pacepa, în 1978, ar fi fost o operaţiune a KGB.

‘Am lucrat 27 de ani pentru KGB şi am defectat acum 26 de ani’. A spus-o Mihai Ioan Pacepa, fostul şef al spionajului românesc până în 1978, la un simpozion organizat în aprilie 2004 de revista americană Frontline şi intitulat ‘Resurecţia KGB’. Vorbea acolo Pacepa într-o companie selectă: disidentul rus Vladimir Bukovski şi fostul şef al CIA între 1993 şi 1995, James Woolsey”.

„Blaga: Eu nu cred că Traian Băsescu ar scoate vreodată dosare pentru susţinătorii mei”, potrivit Cotidianul: „Liderul PDL Vasile Blaga a vorbit duminică seara într-o emisiune la Realitatea TV despre ultimele evenimente din partidul său şi despre atitudinea preşedintelui Traian Băsescu în ziua alegerilor pentru şefia PDL.

‘Eu nu ştiu când s-a rupt relaţia cu Traian Băsescu, am rămas în raporturi amiabile cu domnia sa. Aseară a spus la diferenţă de câteva ore că acest partid a salvat România şi pe urmă că îi spune ‘Adio’. Şi noi am fost alături de domnia sa în toate bătăliile politice, inclusiv la referendumul din această vară’, a comentat Blaga pe marginea declaraţiilor lui Traian Băsescu de sâmbătă”.

Din Curentul aflăm că „Există viaţă în PDL şi după Traian Băsescu”: „Traian Băsescu avea dreptate când spunea în discursul său de la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL că s-a încheiat un ciclu de 10 în cadrul partidului şi că urmează unul nou. Într-adevăr, PDL a întors foaia după 10 ani dominaţi de Traian Băsescu şi se pregăteşte de o nouă etapă politică.

Poate fi una marcată de succes sau nu, depinde de cum va şti echipa Blaga să gestioneze ieşirea din epoca Băsescu şi consolidarea încrederii de care se mai bucură încă PDL la nivelul electoratului. Iar discursul patetic de adio al lui Traian Băsescu poate fi chiar începutul reconstrucţiei partidului. Implicarea activă a lui Băsescu în viaţa internă a PDL a adus beneficii, dar şi dezavantaje liberal-democraţilor, mai ales în ultimii ani, odată cu creşterea impopularităţii preşedintelui”.

„EXCLUSIV. Udrea şi Boc au discutat cu Traian Băsescu PLANUL DE REGRUPARE după pierderea puterii din PDL”, scrie Gândul: „Elena Udrea şi Emil Boc au discutat, sâmbătă seara, într-o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu variantele ‘de lucru’ după pierderea puterii în PDL, au declarat, pentru gândul, surse din partid. Scenariul de forţă, au precizat sursele citate, vizează ruperea, în perioada următoare, a unei facţiuni din PDL cu Emil Boc vârf de lance. Potrivit calculelor taberei Udrea-Boc, fostul premier ar putea fi urmat de un sfert din filialele partidului, cu tot cu activiştii de rând, primarii şi parlamentarii lor, în aşa fel încât noua mişcare să-şi poată crea grupuri parlamentare proprii atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat. În paralel, tabăra Blaga a început, încă de aseară, negocierile cu fiecare filială în parte. Gheorghe Flutur i-a sunat pe liderii semnatari ai moţiunii Udrea pentru a vedea dacă vor să plece din partid sau sunt dispuşi să negocieze”.

Cele mai citite

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Israelul a lovit mii de facilități militare ale Hezbollah din Liban

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a lovit mii de rampe de lansare de rachete în sudul Libanului, de unde mişcarea şiită Hezbollah lansează...
Ultima oră
Pe aceeași temă