21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un europarlamentar român a afectat prestigiul Parlamentului European și al...

REVISTA PRESEI. Un europarlamentar român a afectat prestigiul Parlamentului European și al României

Ziarul Adevărul prezintă decizia Curții Supreme a României asupra cazului fostului europarlamentar Adrian Severin. Curtea Supremă confirmă că Severin este vinovat de luare de mită şi de trafic de influenţă.

„Adrian Severin (62 de ani) a afectat prin faptele sale prestigiul Parlamentului European şi a României. Aceasta este concluzia Curţii Supreme, potrivit motivării sentinţei prin care politicianul a  fost condamnat la trei ani şi trei luni pentru luare de mită şi trafic de influenţă”, scrie Adevărul.

Ziarul Libertatea avertizează că „Este criză de vaccinuri atât în farmacii, cât și la cabinetele medicilor de familie. Aceștia din urmă spun că, de luni bune, primesc doar jumătate din cantitatea de vaccinuri necesară pentru imunizarea bebelușilor de 2,4, 11 și 12 luni”.

Evenimentul Zilei prezintă o declarație a Alinei Gorghiu, care a mărturisit una dintre dorințele ei din primul mandat de parlamentar. Co-președintele PNL a dezvăluit că în urmă cu mai mulți ani și-a dorit să fie șefa penitenciarelor. Nu-și mai amintește dacă și-a spus cu voce tare dorința și a fost refuzată, sau a fost doar un gând.

„Dacă vreți să vă spun, nu știu dacă o picanterie, în primul meu mandat de parlamentar mi-am dorit foarte tare să fiu șef la Penitenciare pentru că aveam de atunci ideea, citisem despre un proiect din Italia – un penitenciar făcut din bani publici -privați”.

Publicația Curentul informează că Primăria Capitalei refuză să facă publice avizele pentru copacii tăiați. Această declarație a fost făcută de liderul USB, Nicușor Dan: „Trebuie să observăm că nu avem absolut niciun plan în ceea ce privește gestiunea copacilor din București. Tot ce s-a făcut până acum s-a făcut într-o manieră populistă și heirupistă. După orice furtună în care au căzut crengi pe mașini sau pe oameni, s-au trimis oameni în teren care au tăiat în neștire, au toaletat, după cum li s-a părut unora sau altora”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă