21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Într-o localitate de lângă Cluj s-a făcut canalizare pe un...

REVISTA PRESEI. Într-o localitate de lângă Cluj s-a făcut canalizare pe un teren arabil, unde nu există case

Ziarele scriu, luni, despre o comună în care s-a pus canalizare pe un tenen arabil, despre candidații la Primăria Capitalei, dar și despre noaptea petrecută de directoarea companiei Hexi Pharma în închisoare.

Adevărul titrează: „Culmea proiectelor nătângi în România. Într-o comună din Cluj s-a pus canalizare în pustiu, până la terenul primăriţei”: „Tureniul, aflat la circa 24 de kilometri de Cluj-Napoca, este un sat de oameni gospodari. Îţi poţi da seama după casele mari şi frumoase, dar şi după terenurile atent lucrate. Dacă intri în localitate de pe DN 1 E 60, în dreptul motelului “Paradis”, poţi observa că mica localitate poate rivaliza cu cele din Germania şi Olanda, unde bunăstarea a fost atât de mare încât au fost asfaltate drumurile dintre tarlalele agricole pentru ca tractoarele să aibă acces mai uşor. În Tureni, Primăria a introdus canalizarea pe o porţiune de 1,5 kilometri de teren arabil, unde nu există nicio casă locuită. Au făcut, dar nu pe banii lor, ci printr-un proiect finanţat de Ministerul Mediului cu 1,2 milioane de euro”.

Gândul a publicat un interviu cu candidatul Partidului România Unită (PRU) la Primăria Capitalei, Bogdan Diaconu „Klaus Iohannis îmi anulează invitaţia la Cotroceni, îmi interzice accesul la Cotroceni la Ziua Europei, nu că m-aş fi dus, că pentru mine ziua Europei era prohodul acolo, eu sărbătoream Ziua Independenţei României. CNCD-ul în acea săptămână – 4.000 de lei amendă că mă opun căsătoriilor între homosexuali. Sâmbătă, la finalul săptămânii, Viktor Orban mă declară persona non grata în Ungaria pentru că mă opun UDMR-ului şi extremismului maghiar din Ardeal. Eu voi merge până la capăt. Şi românii să ştiţi că sunt lângă mine”.

Libertatea titrează: „Mai tare ca Elena Udrea! Șefa de la Hexi Pharma, în celulă cu aer condiționat, termopan și televizor!”: „Flori Dinu, directoarea firmei Hexi Pharma, și-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în Arestul Central al Poliției Capitalei sub puterea ordonanței de reținere de 24 de ore. (…) Șederea de o noapte a directoarei Hexi Pharma, într-una dintre celulele arestului VIP-urilor a fost, spun surse apropiate anchetei, ceva mai  plăcută pentru că, între timp, proiectul norvegian de modernizare a  tuturor camerelor de detenție a mai avansat. Prin urmare, la capitolul ”stele”, Flori Dinu a fost ceva mai norocoasă decât Udrea. ”A fost repartizată într-o cameră modernizată cu ferestre tip termopan, igienizată, zugrăvită proaspăt și dotată cu aer condiționat. A beneficiat și de existența unui televizor în celulă care aparține unei arestate”, ne-au dezvăluit surse judiciare”.

Evenimentul Zilei scrie despre reacția copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, după ce candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că acceptă propunerea lansată de candidatul PNL Cătălin Predoiu privind sondajele de opinie: „Ma bucur ca Nicusor Dan a acceptat propunerea PNL si a lui Catalin Predoiu de a face un sondaj sa vedem cine sta mai bine pentru a invinge PSD la capitala! Dupa acest sondaj dreapta trebuie sa fie unita si sa voteze util!”

Cotidianul scrie despre reacția președintelui Klaus Iohannis după ședința CSAT, care a avut loc vineri: „Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o întrebare. Înțeleg dezamăgirea exprimată în mass-media/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datelor despre situația din sistemul de sănătate şi mai ales despre ce se ascunde în spatele afacerii Hexi Pharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări: E un drept constituțional de a fi informați. (…) Era un moment bun să recâștige simpatiile pierdute. Sănătatea este un subiect foarte foarte sensibil. O declarație în care Iohannis şi-ar fi arătat îngrijorarea pentru criza acută din spitale, pentru sănătatea cetățenilor și mai ales anunţarea câtorva măsuri ferme decise de CSAT (pe care îl conduce ) ar fi dus, cred, la refacerea încrederii populației etc. Cert, ar fi picat forte bine. Iohannis a ratat șansa. Poate nici nu a perceput-o ca atare. Nu fost atent, nu a înțeles jocul și mai ales miza”.
ZF scrie despre un antreprenor român care, din cauza crizei, a fost nevoit să se îndrepte spre piața italiană: „Constantin Popeci a ţinut să le spună celor prezenţi la evenimentul ZF şi care cred că economia românească era mai bună pe vremea lui Ceauşescu că atunci combinatul avea export de 2% din afaceri, iar acum are spre 80%.  Economia românească este mai bună acum, mai performantă, cu un grad mult mai ridicat de productivitate, a spus Popeci. El le-a spus celorlalţi antreprenori români, din experienţa lui actuală, că este bine să se asocieze cu firme străine ca să facă business, ca să înveţe şi ca să ajungă mai productivi. A început cu produse simple, iar acum face produse complexe pentru Siemens sau Manesmann, giganţi german.”

Wall Street arată unde vom lucra în următorii zece ani și care vor fi provocările pe piața dezvoltarilor de profil: „ Un segment de piață care parcă a reînviat în ultimii ani, dezvoltarea de birouri la nivel local se anunța a fi una dintre cele mai mari provocări pentru investitori, asta deoarece o serie de schimbări ne băț la ușă, iar estimările specialiștilor din piață arată că și țara noastră se aliniază unor curente globale. De la construcții pe bază unor imprimante 3D, până la confortul angajaților, că regula de aur în proiectarea unui spațiu de lucru și încercarea de a găsi echilibrul între flexibilitate și serviciile oferite, acestea ar fi doar câteva dintre premisele unei dezvoltări sănătoase a unui sector care parcă a aflat în plină efervescentă”.

GSP titrează: „Tricolorii i-au dezamăgit crunt pe fani: „Ruşine!”: „Tricolorii” au fost întâmpinaţi cu urale la Torino, la începutul partidei amicale cu Ucraina, însă evoluţia scorului i-a nemulţumit pe fani, care au început să-i conteste pe elevii lui Anghel Iordănescu. Cei aproximativ 10.000 de români din tribune au început să scandeze „ruşine, ruşine” după ce Iarmolenko a marcat golul de 4-1, în minutul 60.”. Și Prosport a scris despre meciul României cu Ucraina: „Cele două goluri primite în drumul spre EURO ne recomandă drept o fortăreaţă, dar realitatea e alta. Chiricheş şi Grigore sunt doi fundaşi schimbaţi, Filip e scos la pauză după 45 de minute, iar cuvintele care ar putea descrie evoluţia lui Măţel sunt greu de găsit. Cele 8 meciuri jucate de Chiricheş la Napoli sunt puţine, fundaşul se complică inutil, Zinchenko marchează, iar vedetele Konoplyanka (54) şi Yarmolenko (59) completează 11 minute de coşmar, în care gafele din apărare, completate de momente de blackout ale mijlocaşilor, duc scorul la 1-4, perfect logic. Ajungem în ultimul sfert de oră care ne şi salvează. Alibec şutează bine din lovitură liberă, Piatov adoarme şi mingea intră în poartă la colţul scurt. La fal face Stanciu, în minutul 84, iar acelaşi goalkeeper ucrainean plonjează târziu şi mai ia un gol la colţul scurt. Ajungem de la 1-4 la 3-4 şi problema scorului trece, cumva, pe plan secund. Scăpăm ieftin, după 90 de minute în care Ucraina ne-a arătat cam cum trebuie să joace o echipă la un turneu final. Rămânem cu greşeli de juniori republicani şi un meci cu Georgia (3 iunie) în care trebuie să arătăm altceva!”

 

 

Click prezintă șapte secrete din săptămâna finală a „Fermei vedetelor”: „Mult a fost, puţin a mai rămas. Emisiunea “Ferma vedetelor”, difuzată din 16 februarie, la PRO TV, îşi va desemna sâmbătă câştigătorul. În joc au rămas Lili Sandu, Paul Ipate, Maria Constantin şi Vasile Calofir, însă soarta lor va fi decisă de cei 12 eliminaţi, care s-au întors în Cipru fiecare cu antipatiile şi simpatiile lui.”

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă