25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Iohannis nu prea știe încotro să o ia

REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Iohannis nu prea știe încotro să o ia

Miercuri, citim pe bloguri despre noile schimbări impuse de rețeaua de socializare facebook, despre recentele consultări dintre partidele politice și președintele Klaus Iohannis, dar și despre beneficiile Loteriei bonurilor fiscale.

De pe blogul Victorkapra.ro aflăm că rețeaua de socializare Facebook schimbă din nou algoritmul de afișare a statusurilor în newsfeed-urile noastre, ceea ce ar putea da noi bătăi de cap companiilor care au pagini de business pe această rețea socială. În urma celor mai recente schimbări, statusurile prietenilor apropiați vor avea prioritate, vor urca astfel în newsfeed, iar statusurile companiilor vor coborî în consecință, ceea ce ar putea duce la o scădere a vizibilității, explică bloggerul. ”Singura ilustrație la articolul Facebook care anunță schimbările este acest status al unei piețe, stupid de banal și fără ecou, ca exemplu al conținutului slab postat de branduri. E un mesaj subtil. Sau foarte direct, nu-mi dau seama”, apreciză el.

Moise Guran a scris, pe blogul personal, despre consultările dintre partidele politice și președintele Klaus Iohannis, dar și despre proiectele de infrastructură. În acest context, jurnalistul a apreciat că Iohannis nu știe în ce direcție să meargă, mai ales în contextul în care tot mai mulți experți îi reproșează președintelui că a chemat partidele la Cotroceni.  ”Trebuie că preşedintele Klaus Johannis se bucură tare mult acum, că unii îi reproşează că a chemat partidele la Cotroceni, când, zic experţii ăştia de ocazie, nicăieri în Constituţie nu scrie că preşedintele ar trebui să cheme partidele la Cotroceni. Oricum, preşedintele nu prea pare să ştie încotro să o ia, şi dacă mai sare şi lumea să stea cuminte în Palat, s-ar putea să se bucure”, a scris Moise Guran. Pe de altă parte, acesta a subliniat că în România între Putere și Opoziție nu există un consens în ceea ce privește proiectele din infrastructură. ”În România nu contează cine construieşte, contează cine face licitaţiile, şi de aici şi întreruperile de proiecte, ori de câte ori se schimbă puterea”, a precizat jurnalistul.

Zoso a scris, pe blogul său, despre Loteria bonurilor fiscale, prilej cu care a subliniat că, în România, sunt persoane care au nevoie de aceste câștiguri, chiar dacă vorbim de sume mici. ”Au sărit toți șacalii să spună că nu e bună, că nu e bine, că premiile sunt prea mici (momentan, 100 lei per câștigător, și sunt 9.000 câștigători), că e greu de verificat, că e marți azi și așa mai departe”, a scris, indignat, bloggerul. El a apreciat că opiniile pe tema Loteriei bonurilor fiscale sunt dezamăgitoare, întrucât spera ca aceștia să poată vedea imensul beneficiu al educației financiare pe care o asemenea loterie îl are. ”Ceri bon, ăla e nevoit să bată bonul, deci se reduce economia subterană”, a subliniat Zoso. El a ținut să precizeze că 100 de lei nu sunt de aruncat, mai ales pentru oamenii care au 1.000 lei salariu. ”Pentru unii reprezintă o ieșire la iarbă verde. Pentru alții, 1/3 dintr-un plin de benzină. Pentru alții, o masă în oraș”, a spus bloggerul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă