Pe blogurile de luni, citim despre meciul dintre Simona Halep și Serena Williams din finala turneului de la Cincinnati, despre Festivalul Ambasadelor, dar și despre un polițist campion de patru ori la atletism.
Pe blogul tolo.ro, citim despre finala turneului de tenis de la Cincinnati, unde Simona Halep a fost învinsă de numărul unu mondial, Serena Williams. ”Meciul nu e spectaculos, are o tensiune aproape subliminală. Arată ca un peisaj monoton de forță copleșitoare, căreia nu-i pasă că Halep joacă un tenis foarte bun, concentrat și gata să speculeze orice rateu al mecanismului Williams. Cu o expresie la modă, Halep e aproape de cel mai bun tenis al său. E liniștită, reușește cîteva atacuri bune și așteaptă, parcă, să se gripeze ceva la superoul de dincolo de fileu”, notează autorul. Tolontan concluzionează că deși Halep a pierdut Serenei Williams, tenisul ei a crescut în altitudine.
Adelin Petrișor scrie, pe blogul său, despre Gheorghe Munteanu, un polițist campion la atletism. ”Gheorghe Munteanu este de aproape un sfert de secol în trupele speciale ale poliției. Eu l-am cunoscut atunci când am avut onoarea să alerg cu Flacăra Olimpică. Munteanu era unul dintre polițiștii care asigurau paza. El este și sportiv de performanță. A câștigat anul acesta 4 medalii la atletism la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor”, a explicat jurnalistul.
Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre Festivalul Ambasadelor. Septembrie începe cu prima ediție a Festivalului Ambasadelor, având ca temă „Open your Culture”. Festivalul este un eveniment cu un concept unic în peisajul cultural românesc, care va contribui la sporirea prestigiului şi atractivităţii capitalei României, promovând diversitatea culturală și arta țărilor cu misiuni diplomatice în România. Festivalul Ambasadelor se adresează publicului larg, intrarea va fi liberă la toate momentele din cadrul festivalului, iar pentru această primă ediţie organizatorii sunt onoraţi să anunţe participarea unui număr de 50 de ambasade, institute culturale şi organizaţii internaţionale.
Pe blogul de călătorii tedoo.ro, aflăm că între muzica locală din din Flores, Indonezia și cântecele românești există anumite asemănări. ”Dacă știi unul-două cântece de-ale locului și ești capabil să le fredonezi le vei aduce oamenilor de acolo multă bucurie și lucrul acesta te va apropia de ei cu viteza sufletului. Am investit, deci, câteva zile în documentarea peisajului sonor florensian. La un moment dat am avut impresia că în playlist-ul local pe care-l lăsasem să curgă pe Youtube s-a strecurat o greșeală. Piesa respectivă suna ca o geampara dobrogeană. Și nu doar ca ritm, ci și ca armonii și frazare. Mă uit atent la descriere: era un cântec de petrecere din Flores. Cine cunoaște cât de cât muzica asiatică o să-și dea seama că așa ceva nu are ce căuta acolo. Zic: ce chestie și las să curgă mai departe. Câteva piese mai târziu se întâmplă același fenomen: aud sonorități balcanice în muzica unui grup etnic situat la 10,000 de kilometri depărtare de Marea Neagră. Și, mai mult, decât atât, în dansul care însoțește clipul remarc un motiv pe care-l știu din dansurile aromânilor: o horă, întreagă sau spartă în capătul căruia conducătorul șirului învârtește o năframă”, povestește bloggerul.