19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Un nou șef la Știrile TVR

REVISTA BLOGURILOR. Un nou șef la Știrile TVR

Joi, citim pe bloguri despre cum afectează salariile mici piața imobiliară, despre cum s-a supraevaluat de trei ori o investiție făcută de MDRT pentru ca Rudel Obreja să își poată plăti creditul pentru Gala Bute, dar și despre succesul rețelelor de socializare Instagram.

Zoso.ro ne explică, pe blogul său, cum afectează salariile mici piața imobiliară. Bloggerul spune că fiecare om care caută un apartament de cumpărat sau de închiriat se lovește de următoarea problemă: unele apartamente sunt pur și simplu mizerabile. De cele mai multe ori, gresia și faianța au 20 de ani, vopseaua de pe pereți la fel. ”Prețul cerut nu include și aceste reparații, de aceea oamenii preferă să se mute la un rezidențial nou, pentru că e mai puțină bătaie de cap decât o renovare generală”, spune Zoso.

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul personal, despre cum s-a supraevaluat de trei ori o investiție făcută de MDRT la Straja pentru ca Rudel Obreja să-și poată plăti creditul pentru Gala Bute.  Astfel, pe 14 noiembrie 2011 primarul Cornel Resmeriţă din Lupeni dă “ordinul de începere a lucrărilor prin care staţiunea turistică Straja se conectează cu energie electrică”, explică jurnalistul. Valoarea lucrărilor se ridică la 10,9 milioane de lei. Într-un proiect tehnic anterior, cumpărat de Primăria Lupeni, costul era de 8,3 milioane de lei. ”Dar Resmeriţă trebuia să facă, din pix, 11 milioane în loc de 8 milioane. De ce? Pentru că diferenţa de 3 milioane de lei urma să meargă la Rudel Obreja, în contul unor bani pe care MDRT i-i promisese iniţial organizatorului Galei Bute, dar pe care nu i-i plătise integral din cauza scandalului stîrnit”, scrie Cătălin Tolontan.

De pe blogul lui Adelin Petrișor aflăm că Televiziunea Română îl va schimba din funcția de coordonator al Știrilor TVR pe Claudiu Lucaci. El a luat sub 75 de puncte (pragul minim) la evaluarea activității manageriale. Lucaci a făcut contestație și a pierdut.  Asta înseamnă că Lucaci va fi schimbat din funcția de coordonator al Știrilor TVR și președintele va numi un interimar. 

Victor Kapra explică, pe blogul personal, că succesul rețelei sociale Instagram poate fi datorat libertății pe care ne-o oferă de a prelucra rapid (și spectaculos uneori) banalele poze făcute cu telefonul. Tehnologia a schimbat enorm industria vizualului, iar Getty Images o dovedește prin expoziția de fotografie „Altered States” pe care o deschide mâine la Londra. Expoziția are ca temă cele trei tendințe în fotografia prelucrată digital: Mutant Nature, Merging Mediums și Future Unkown, spune bloggerul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă