Pe blogurile de miercuri citim opinia lui Moise Guran despre calitatea dezbaterii politice în România, dar şi cât ar fi plătit Elena Udrea pentru monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe Internet.
Pe biziday.ro, Moise Guran scrie că şi-a dorit întotdeauna în România o calitate mai bună a dezbaterii politice. „De un an de zile, parcă mi-a ascultat Dumnezeu gândurile, iar politicienii noştri dezbat, vorba vine, mai mult se atacă, pe teme economice. Problema este că îmi vine să îmi retrag dorinţele. Țara era mai în siguranţă pe vremea când preşedintele şi premierul dezbăteau care-i pisic şi care-i beţiv. Preşedintele Klaus Iohannis direcţionează către Victor Ponta o rachetă plecată de la FMI, potrivit căreia România stă prost în materie de stabilitate bugetară. Cum euro a crescut uşor săptămâna asta, am dat fuga să văd dacă pe pieţele de bani internaţionale ia cineva în serios tânguielile FMI. Și am ajuns la concluzia că nu, bondurile României se tranzacţionează la cel mai mic nivel din istorie, chiar dacă, uite, şi Cotroceniul e îngrijorat”, a scris Guran.
Pe blogul zoso.ro, Vali Petcu îl acuză pe Cătălin Tolontan că „face o mică manipulare prin omisiune”, în articolul său despre postacii Elenei Udrea. În articol, Tolontan dezvăluia că Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe Internet cu patru, cinci sisteme.„Deci cinci sisteme, da?! Pare mult și nu doar atât, pare scump pentru publicul larg. Dar pentru cine a lucrat în monitorizare, ca mine, în două firme, ca mine, știe prețul aproximativ al unui asemenea raport. Mai mult ca sigur îl știe și Tolontan, și ar trebui menționat în articol dacă ar fi vrut. Dar nu vrea, pentru că ar fi dus întreaga construcție din articol în derizoriu. Vreți să știți cât costă un raport lunar de monitorizare pe media (ziare, televiziuni mari, site-uri mari și medii) pe 2-3 cuvinte cheie? 500€”, a scris bloggerul.
Pe tedoo.ro citim despre Europe Exotica, o călătorie de multe zeci de mii de kilometri prin aer, pe apă și pe uscat, care încearcă să descopere și să înțeleagă teritorii îndepărtate ce au aparținut sau aparțin în continuare Europei. „Traseul a inclus două insule din Oceanul Indian: La Reunion și Mauritius și patru din Marea Caraibilor: Martinica, Santa Lucia, Dominica și Guadeloupe”, a scris bloggerul.