Pe blogurile româneşti citim, vineri, despre relația dintre funcționarii statului și cetățeni, pentru care birocrația reprezintă un mare impediment, astfel că îi determină să încalce legea, dar și despre atitudinea românilor față de aprobarea legii pentru închiderea spațiilor comerciale ce își desfășoară activitatea în clădiri cu bulină roșie.
Moise Guran scrie, pe Biziday, despre impedimentele birocrației din România și necesitatea unui proces de „debirocratizare”.
„Atâta vreme cât o lege e cât o broșură și nu poate intra în vigoare fără “norme de aplicare”, atâta vreme cât orice domeniu e reglementat prin zeci de acte normative, unele repetând același lucru, altele intrând în contradicție între ele, vom avea în continuare oameni care ocolesc regulile, corupție la toate nivelurile și, cel mai important, vom mai avea tragedii. Nici un program guvernamental sau politic nu mă mai interesează dacă nu începe de aici: de la debirocratizarea României. Mai mult ca de orice reformă, țara are nevoie de reducerea grămezilor de hârtii adunate în dosarele/bibliorafturile/dulapurile/birourile instituțiilor publice. Sunt hârtii care devin inutile în clipa următoare rezolvării solicitării, dar care se arhivează cu sfințenie. Nici o modificare a unei legi, nici o suprareglementare nu va folosi la nimic: reforma statului trebuie să pornească de la eliminarea strămoșescului dosar cu șină”, scrie Guran.
De pe blogul zoso.ro aflăm că, după aprobarea legii pentru închiderea spațiilor comerciale ce își desfășoară activitatea în clădiri cu risc de cutremur, două persoane încercau să dea jos o bulină roșie de pe o clădire: „Datul bulinei jos ar trebui să rezulte în pușcărie”, spune Zoso.
Adelin Petrișor informează că albumul foto pe care l-a realizat în vizita sa în Coreea de Nord, “Coreea de nord, un lagăr cât o țară”, va fi publicat în în Coreea de Sud. „Asta înseamnă că Grasu’ va putea să citească în propria-i limbă explicațiile fotografiilor făcute de mine la Phenian. Cam tare! Din Buzău la Seul”, scrie Petrișor, făcând referire la liderul Coreei de Nord.
Pe blogul lui Adrian Georgescu citim despre lupta pe care jucătorul de rugby din Noua Zeelandă Jonah Lomu a purtat-o cu boala, timp îndelungat.
„Toți cei care l-am văzut pe Jonah Lomu jucând avem sentimentul că s-a dus o ființă supranaturală. Cine nu l-a văzut să știe doar că înlătura din calea sa bărbați de o sută de kilograme ca pe niște pisoi. Potrivit tabelelor medicale, la cele 120 kilograme ale sale și cu un indice de masă corporală de 32, era obez; totuși, alerga suta de metri în mai puțin de 11 secunde”, scrie Georgescu. „Cum ar fi jucat dacă nu s-ar fi îmbolnăvit? Dacă a-l opri din cursă era greu și pentru trei sau patru rugbiști puternici, ce ar fi putut face Lomu sănătos e poate un efort imposibil pentru orice minte menească”, adaugă el.