Pe blogurile de joi, citim ce schimbări ar trebui să facă parlamentarii, ce trebuie să faci ca să devii antreprenor social şi cum a atribuit primarul Piedone 40 de milioane de euro unei firme prietene cu directorul de achiziţii din Primărie.
Pe zoso.ro, Vali Petcu scrie că sub presiunea străzii, parlamentarii trebuie să facă următoarele schimbări: înăsprirea pedepselor, confiscarea extinsă, semnătura responsabilizează, informatizarea sistemului, impozitarea activităților BOR, eliminarea imunității politicienilor la justiție, mărirea salariilor bugetarilor, procese mai scurte, dublarea numărului de polițiști rutieri şi interzicerea cumulului de funcții.
Pe biziday.ro, citim că demisia lui Victor Ponta a mai eliberat din tensiune. Însă, “nu a fost doar despre asta nemulțumirea. Lumea vrea altceva. Politicienii sunt acum precum călătorii în stația de metrou… simt curentul puternic, văd că ceva uriaș se apropie și fiecare reacționează cum poate sau cum știe mai bine. Ăi din față, din coaliția asta de guvernare, își fac curaj că vor rezista cumva (doar au Parlamentul). Își imaginau că lumea se va potoli o dată cu demisia lui Ponta. Acum sunt nelămuriți… Ce vrea strada de fapt? Cum adică să plece toți politicienii? Să fie instabilitate, se întreabă Dragnea paternalist?”, a scris Moise Guran.
Pe blogul cristianchinabirta.ro, autorul scrie că “ pentru a vrea să faci antreprenoriat social trebuie mai înainte de toate să vrei să ajuți societatea în care trăiești. (Am în minte acum vorbele „dacă vrei să îi ajuți pe cei din jur ajută-te în primul rând pe tine”, sună egoist, dar e adevărat. Pe lângă mulți alți factori, problemele din societate vin și din lipsa de inițiativă din partea populației, lipsă de inițiativă în a se ajuta pe sine). Apoi trebuie să începi să gândești ca un inovator. Și, poate chiar mai important, să pui toate ideile într-o structură care să îți spună în ce direcție să mergi. Practic o combinație între antreprenorul clasic și un voluntar. Inițiativă plus dorință de a face lumea un loc mai bun”.
Pe blogul tolo.ro, citim cum a atribuit primarul Piedone, în urmă cu 14 zile, 40 de milioane de euro unei firme prietene cu directorul de achiziţii din Primărie. Primarul interimar Daniel Băluţă a anunţat că va deschide o investigaţie internă pentru a lămuri atribuirea contractului. “În septembrie 2014, Primăria Sectorului 4 publică pe SEAP anunţul de participare nr.153825 prin care anunţă că doreşte să reabiliteze termic blocurile din sector în cadrul unui contract în valoare de 68 de milioane de euro. După 13 luni şi 14 modificări ale caietului de sarcini şi formularelor de licitaţie, contractul este atribuit pe 21 octombrie unei asocieri formată din SC Grant CPC SRL, SC Art Construct ACM SRL, SC Adrian Construct SRL şi SC Concelex SRL. Din cele 6 oferte depuse a fost aleasă a doua clasată, suma finală a contractului ajungînd la 40 de milioane de euro”, au scris Cătălin Tolontan şi Mirela Neag.