Pe blogurile de luni, citim ce este Islamul şi cum trebuie înțelese conflictele istorice ale musulmanilor, dar şi că pompierul George Matei lucra, de două luni, la o firmă de avize PSI.
Pe blogul biziday.ro, Moise Guran explică ce este Islamul și cum trebuie înțelese conflictele istorice ale musulmanilor. Astfel, termenul de Islam este tradus ca supunere, dar trebuie înțeles ca supunere față de cuvântul lui Allah, și nu față de un lider muritor. „Nu este pentru prima dată în Istorie când legea sfântă a Islamului a fost răstălmăcită pentru a justifica războaie și acțiuni politice. Sultanul otoman Selim I a atacat Iranul la începutul secolului XVI, după ce autoritatea supremă religioasă din imperiu, seyh-ul Islam, a emis, la solicitarea sultanului, o opinie prin care atacul era justificat de readucerea ereticilor pe calea cea dreaptă”, scrie Guran.
Pe blogul zoso.ro, citim despre un monument cu un cuțit imens, aflat la granița dintre Arad și Oradea. „Habar n-am ce simbolizează, dar i-am făcut poză de câteva ori. Sunt și niște bănci pe acolo, să poată oamenii să se oprească un pic și să halească o slană cu ceapă în timp ce fac poze imensului cuțit. Azi am dat de băiatul ăsta care face sculpturi din lemn. Sunt convins că în fiecare oraș sau sat mai răsărit există un meșter care poate face câte un „monument” din ăsta. Monumentul cartofului prăjit doar pe o parte. Monumentul tunului de foc. Monumentul calului bălan. Bustul cetăteanului de onoare Vasilică. Dar de mâncare unor oameni și faci ceva frumos, să fie țăranul mândru”, scrie Vali Petcu.
Pe tolo.ro, citim că pompierul arestat lucra, de două luni, la o firmă de avize PSI. George Matei a plecat de la ISU la începutul lui septembrie 2015 ”din cauză că nu-i mai plăcea ce se întîmplă acolo”, spune patronul lui Protect Fire Consulting SRL. „Începînd cu 28 septembrie, fostul inspector ISU s-a angajat la Protect Fire Consulting SRL, acolo unde patron și administrator este Marius Sava. Firma face, printre altele, consiliere pentru avizarea și autorizarea ISU și dotare contra incendiilor”, au scris Mirela Neag, Răzvan Luţac și Cătălin Tolontan.