Pe bloguri citim, miercuri, despre eroul din Colectiv, Claudiu Petre, despre portretul ascuns în pictura „Mona Lisa”, dar şi despre lagărele de muncă din Coreea de Nord.
Pe blogul lui Adelin Petrişor citim că o echipă de cercetători americani a urmărit timp de 12 ani activitatea dintr-un lagăr de muncă forțată din Coreea de Nord, cu ajutorul imaginilor din satelit. Ei au ajuns la concluzia că lagărele se dezvoltă permanent pentru că munca forțată este baza „rahiticei economii nord-coreene”.
Pe biziday.ro, Moise Guran scrie despre ştirea că sub portretul Giocondei de la Luvru se află un alt portret, al unei alte femei. „Leonardo a pictat-o pe Mona Lisa folosind trăsăturile unei alte doamne, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora persoana pictată de genialul pictor nu existat niciodată în realitate, cel puţin nu aşa, ea reprezentând doar un mesaj cifrat al artistului. Și, totuşi, cineva i-a pozat lui Da Vinci, altcineva, căci altfel cum se explică faptul că iniţial acesta a creionat un alt portret, iar cel expus astăzi la Luvru este o adaptare a primului. Leonardo e un artist al comunicării, chiar dacă, în esenţă, el este un manipulator al realităţii”, a scris Guran.
Pe tolo.ro, citim că eroul de la Colectiv, Claudiu Petre, a murit pe 30 octombrie şi a fost dus direct la INML, nu la spital. „Am găsit la Claudiu o concentraţie de carboxihemoglobină de 40%, foarte mare. Am înțeles că a intrat de cîteva ori în club ca să salveze oameni”, a spus doctorul Mihnea Costescu, cel care i-a întocmit certificatul medico-legal. „Abia după o zi și două nopți, duminică dimineață, Claudiu Petre a fost descoperit la morgă. Era 1 noiembrie. Misterul plecării, negăsirii și al morții lui s-a accentuat în momentul în care mărturiile celor salvați din club au fost puse cap la cap. Mai mulți tineri l-au recunoscut din pozele prietenilor ca fiind cel care îi salvase”, au scris Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.
Pe zoso.ro, Vali Petcu scrie despre preşedintele Klaus Iohannis, care „pare a fi momâie confuză. Are reacții greșite, nu are destule reacții, ține cu partidul lui (de parcă vreun președinte ar fi făcut altfel), nu ține destul cu partidul lui, ignoră poporul, e prea blând…și o întreagă listă de acuze. Asta pentru că noi avem nevoie de un tătuc. Unul mic, personal, unul mare, la fabrică, unul mai mare la oraș/județ și unul mare pe țară. De aceea tatăl are mereu dreptate, de aceea toți avem impresia că primarul are grijă de noi și de interesele noastre, de aceea ne alegem cu speranță un președinte”.
Pe cristianchinabirta.ro aflăm despre cinci orașe din România care pot fi vizitate cu 200 euro. „Deși majoritatea turiștilor aleg destinații din străinătate pentru o mini-vacanță cu 2-4 nopți de cazare, puțini știu că își pot petrece weekendul și în orașe foarte frumoase din România pentru prețuri cu până la 50% mai mici decât în marile capitale europene”, a scris bloggerul.