25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Ce recompense financiare trebuie să primească marii campioni

REVISTA BLOGURILOR. Ce recompense financiare trebuie să primească marii campioni

Pe bloguri citim, miercuri, despre recompensele financiare oferite sportivilor, dar și despre impozitarea persoanelor care nu au venituri legale.

Cătălin Tolontan se întreabă, pe blogul lui, dacă societatea românească trebuie sau nu să se simtă vinovată pentru avantajele materiale oferite sportivilor. Toată disputa a pornit de la decizia premierului Dacian Cioloș, care a mărit premiile pentru medalia de bronz mondială a handbalistelor. În loc de 6.000 de euro, cît au primit gimnaștii sau scrimerele, handbalistele au fost recompensate cu câte 13.000 de euro. Pe bună dreptate și în numele unui principiu, Marian Drăgulescu și alți campioni au protestat, subliniază Tolontan.

Moise Guran analizează pe blogul lui, http://www.biziday.ro, controversa  iscată prin declarațiile secretarului de stat Gabriel Biriș, în legătură cu impozitarea persoanelor care nu au venituri legale. Nedeclararea veniturilor menține România într-o zonă extrem de rudimentară din punctul de vedere al organizării muncii, consideră Moise Guran.

Blogul lui Cristian China Birta, “Chinezu”, vorbește despre un proiect fotografic deosebit, realizat de un român, Bogdan Gîrbovan. Galeria foto ilustrează diferențele sociale dintre oameni, prezentând zece fotografii în 10 apartamente dintr-un bloc.

Blogul lui Vali Petcu, Zoso, prezintă un articol despre sistemul de navigație al automobilului.  Articolul prezintă câteva softuri GPS folosite în România dar se întreabă, în același timp, dacă sistemul de navigație al mașinii este efectiv o necesitate sau doar un moft.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Patru persoane au murit la Fabrica de brânzeturi Ibănești

Patru bărbați, printre care și directorul, au murit după ce au intrat într-un bazin pentru decantare al Fabricii de brânzeturi Ibănești. Potrivit presei locale,...

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

FOTO. Accident rutier în timp ce prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, era escortat. O persoană a murit

Luni, un ofițer de poliție german în vârstă de 61 de ani a decedat, iar un alt ofițer a fost grav rănit într-un accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă