Pe blogurile de marţi, citim explicaţia lui Adelin Petrişor despre motivul pentru care TVR nu a prezentat în regim de breaking news tragedia din clubul Colectiv, dar şi despre ce ar trebui să înveţe oamenii în urma tragediei, în opinia lui Moise Guran.
Pe blogul său, Adelin Petrişor explică de ce nu a prezentat Televiziunea publică tragedia de la clubul Colectiv în regim de breaking news.” Nu este un secret că Televiziunea Publică este poate cea mai birocratică instituție media. Nu e un secret nici că TVR nu a fost reformat niciodată și că funcționează cu o schemă de personal adaptată anilor ’60. Din acestă cauză la TVR viteza de reacție este puțin mai mare ca zero. Directorul Știrilor nu este și șeful celor care deservesc studiourile din care se transmit buletinele. El coordonează doar personalul editorial, șefii de producție, editorii de imagine, operatori de teren și șoferii. În noaptea tragediei, la redacție au ajuns Producătorul General, un editor, un producător. Pe teren au fost reporterul și cameramanul de noapte. Un alt reporter si un operator au venit și ei de acasă. Cei din redacție s-au chinuit însă o oră ca să dea un crawl pe ecran. Emisia nu putea fi întreruptă, atât timp cât studiourile nu aveau operatori, luminiști etc. Aceștia sunt în subordinea altcuiva și trebuie chemați separate”, a scris Petrişor.
Pe blogul biziday, Moise Guran scrie că după incendiul care a izbucnit vineri în clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia u murit 32 de oameni, oamenii trebuie să înveţe să facă lucrurile bine şi în afara momentelor când se află “sub un asemenea impuls”. “Compasiunea este un sentiment uman, iar naţia noastră stă mai bine decât alte naţii la nivelul inteligenţei emoţionale. Totuşi, pentru a putea deveni cu adevărat civilizaţi, va trebui să învăţăm să acţionăm tot timpul cu grijă de semeni şi cu compasiune, va fi necesar să ne însuşim cunoştiinţe legate de modul în care trebuie să acţionăm sau să reacţionăm în situaţii dramatice, dar şi în cele obişnuite, nedramatice. V a trebui să învăţăm că nu e nici creştineşte, nici măcar uman nu este să dai like pe facebook unor poze cu oameni carbonizaţi, la fel cum e lipsit de respect, faţă de aceiaşi morţi, să îţi reverşi furia la televizor în zi de doliu naţional, sau să încerci să canalizezi furia publicului, care în astfel de momente cere urgent un responsabil”, a scris Guran.
Pe blogul zoso.ro, Vali Petcu scrie că, după tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia au murit 31 de persoane, foarte mulți oameni sunt revoltați pe Biserică și BOR, pentru că sunt o țintă ușoară. “O biserică costă între 50 și 100.000€ pentru a fi construită, și are nevoie apoi de un personal format de 3-5 oameni pentru a funcționa 20 de ani. Un spital costă câteva sute de mii de euro pentru a fi construit, apoi câteva sute de mii de euro sau chiar milioane pentru a fi echipat. Apoi e nevoie de zeci și sute de mii de euro lunar pentru medicamente și alte provizii”, a scris bloggerul, care a adăugat că ar fi de acord să se închidă spitalele prost aprovizionate, pentru că 400 spitale cu 900 de ambulanțe pot fi mai eficiente decât 500 de spitale cu 500 ambulanțe.