14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Ministerul de Interne scoate la concurs peste 5000 de posturi

REVISTA BLOGURILOR. Ministerul de Interne scoate la concurs peste 5000 de posturi

Cristian China Birta anunță pe blog că Ministerul Administrației și Internelor scoate la concurs 5.416 posturi, care să acopere, măcar parțial, “deficitul de personal de aproximativ 17.500 de funcții”.

Cele mai multe dintre aceste funcții, respectiv 2.853, sunt în cadrul Poliției Române.

Cetin Ametcea scrie, pe blog, tot despre polițiști – mai exact despre un nou act normativ. Potrivit acestuia, “polițiștii nu vor mai fi cercetați penal dacă deschid focul în condiții legale”.

“Parlamentul României a adoptat legea care stabileşte ca forţele de ordine să fie scutite de răspundere penală atunci când vor trage focuri de armă în infractori. Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege”.

Omul de televiziune Cabral anunță pe blog un eveniment cultural la București, în zilele următoare, care va include și “ateliere gratuite de pictură și actorie pentru copii și adulți”.

“Știu că suntem mult prea prinși și prea ocupați ca să mai avem timp de noi… dar eu tot insist cu genul ăsta de propunere. Mi se pare că trebuie, măcar din când în când, să lăsăm ce facem de obicei și să mai încercăm și câte o chestie nouă. Ceva nou? Un atelier de pictură, de exemplu. Sau un atelier de actorie, ca alt exemplu. Și ca să înlăturăm rapid și problema asta, cursurile sunt gratuite”.

Cursurile se desfășoară timp de două zile (17-18 septembrie) în cadrul expoziției de pictura a Ancăi Irina Lefter, găzduită de Grădina Botanică din București.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă