37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialRevenire dupa 11 ani?

Revenire dupa 11 ani?

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, este optimist in privinta calificarii nationalei masculine la Campionatul Mondial din 2007, in dubla mansa cu echipa Norvegiei. „Sunt optimist gandindu-ma la meciurile de baraj. Stiu ca Romania poate invinge Norvegia. Am vazut cum s-au pregatit baietii pentru aceste doua meciuri si sper sa nu se faca de ras, sa aiba incredere in fortele lor si sa invinga”, a declarat Cristian Gatu.
Presedintele FR Handbal a mai spus ca, daca nationala masculina se va califica la CM din 2007, se va bucura doar pe jumatate. „Daca baietii vor trece de Norvegia, normal ca voi fi fericit. Dar, pe de alta parte, sa nu uitam de ratarea fetelor in cursa pentru calificarea la Campionatul European din luna decembrie. Dupa foarte multi ani, daca baietii trec de Norvegia, echipa nationala masculina va fi prezenta la un turneu final, iar fetele nu. Exact invers de cum am fost obisnuiti”, a mai afirmat Cristian Gatu.
In timp ce echipa nationala feminina nu a ratat nici o prezenta la vreun turneu final european sau mondial pana in acest an, prima reprezentativa masculina ar reveni la un asemenea nivel dupa 11 ani. Nationala masculina a participat ultima data la turneul final al CE din 1996, din Spania, unde a ocupat locul 9. De asemenea, ultima participare la un turneu final de Campionat Mondial s-a inregistrat in 1995.
Cea mai buna performanta a nationalei masculine a Romaniei din ultimele doua decenii dateaza din 1990, cand a obtinut medalia de bronz la CM din Cehoslovacia.
Meciul tur dintre Romania si Norvegia, din playoff-ul CM din 2007, se va desfasura duminica, la Sala Polivalenta „Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucuresti, de la ora 11.00. FR Handbal a anuntat ca biletele vor fi puse in vanzare de joi, la casele de bilete ale salii, si vor costa 5 RON. Partida retur va avea loc pe 17 iunie, la Stavanger.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă