19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialRevelioane în aer liber pentru românii săraci

Revelioane în aer liber pentru românii săraci

Petrecerile de Revelion organizate în acest an în oraşele din România sunt cele mai modeste din ultimul deceniu.

ARAD – Petrecere cu VMC (Von Meister Crew), Quaternion Band şi Corso

Revelionul organizat de primăria din Arad are un buget de doar 50.000 de lei astfel că doar trei trupe locale puţin cunoscute vor evolua în faţa arădenilor înaintea tradiţionalului foc de artificii, transmite MEDIAFAX. În Piaţa Revoluţiei din oraş vor concerta, sâmbătă seară, de la ora 22.00, trupele arădene VMC (Von Meister Crew), Quaternion Band şi Corso, puţin cunoscute chiar şi pentru localnici. În anii trecuţi, pe şcenă au evoluat artişti de talie naţională, dar şi artişti internaţionali precum Bonnie Tyler sau Modern Talking.

Reprezentanţii Primăriei au afirmat că în acest an se mizează pe interesul arădenilor pentru jocurile de artificii, astfel că se aşteaptă totuşi o prezenţă de câteva mii de persoane la petrecere.

IAŞI – Concerte Deep Central, Arsenie, DJ Project, DJ Sava&Andreea, Etno şi DJ George Punk

Câteva mii de ieşeni sunt aşteptaţi să participe la Revelionul în aer liber organizat de primărie în centrul municipiului, autorităţile alocând pentru spectacolul programat în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi suma de 52.800 de euro, buget comparabil cu cel alocat anul trecut.

Spectacolul va începe la ora 21.00 şi se va încheia în jurul orei 1.30. Pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi vor urca Deep Central, Arsenie, DJ Project, DJ Sava&Andreea, Etno şi DJ George Punk.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi susţin că onorariile trupelor se ridică în total la 20.300 euro. Cei mai mulţi bani vor fi încasaţi de DJ Project, şi anume 5.000 de euro.

JUDEŢUL SUCEAVA – Petreceri puţine cu muzică populară

Doar în municipiile Suceava, Vatra Dornei şi Rădăuţi autorităţile locale organizează Revelion în aer liber, în celelalte municipii şi oraşe ale judeţului Suceava primarii anunţând că vor fi doar focuri de artificii pentru a marca trecerea dintre ani, transmite MEDIAFAX.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că în acest an, din cauza lucrărilor care sunt în derulare la parcajele subterane din centrul municipiului, Revelionul în aer liber va fi organizat în parcarea unui centru comercial din municipiu. Pe scenă vor evolua diverse formaţii, cum ar fi Impact, Alb şi Negru, Odyssey şi Radu Ile.

În centrul oraşului Rădăuţi vor cânta formaţii de muzică populară, dar şi formaţii de muzică pop sau rock. Primarul Aurel Olărean se aşteaptă ca la petrecerea organizată în aer liber să participe câteva mii de rădăuţeni, el menţionând că va oferi şi şampanie pentru localnici.

Şi autorităţile locale din Vatra Dornei vor organiza Revelion în aer liber, în zona staţiunii urmând să fie amenajată o scenă pe care vor evolua artişti locali şi din judeţ. La miezul nopţii, va fi organizat un foc de artificii peste râul Dorna.

În municipiul Fălticeni, va fi organizat doar un foc de artificii care să marcheze trecerea dintre ani.

În oraşul Gura Humorului, Revelionul va fi organizat la piscina din Parcul Ariniş, iar la miezul nopţii în centrul oraşului va fi un foc de artificii. Primarul oraşului, Marius Ursaciuc, a spus că, la fel ca în anii precedenţi, localnicii se vor aduna în apropierea bradului din centrul oraşului pentru a urmări focurile de artificii de la miezul nopţii şi a sărbători trecerea în noul an.

În Câmpulung Moldovenesc, municipalitatea nu va organiza spectacole sau focuri de artificii în noaptea de Revelion. Primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că bugetul oraşului nu permite organizarea unei astfel de acţiuni, precizând că are de plătit rate, dobânzi şi penalităţi la proiectul de utilităţi judeţean care a inclus şi municipiul.

Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă