25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Reuters, despre condamnarea lui Dragnea: Al doilea caz din guvern doborât...

FOTO. Reuters, despre condamnarea lui Dragnea: Al doilea caz din guvern doborât de acuzații grave

La scurt timp după ce instanţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat sentinţa de condamnare la 1 an de închisoare cu suspendare , pentru Liviu Dragnea pentru fraude la referendumul din iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizie care nu este însă definitivă, agenţia de presă Reuters a scris că "este al doilea caz din guvernul Ponta dobărât de acuzații grave, după cel al ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov", care este anchetat de DNA pentru fapte de corupție. ”Dragnea a negat infracțiunile și a promis să demisoneze dacă este condamnat”, mai scriu jurnaliştii de la Reuters.

Reuterus mai scrie că procesul lui Dragnea a atras o dată în plus atenția asupra performațelor ţări noaste în ceea ce privește combaterea corupției. Bruxelles-ul monitorizează în continuare sistemul de justiție din România și, în timp ce laudă procurorii pentru munca lor, a criticat faptul că Dragnea a rămas în fumncție în timpul investigațiilor”.

”Dragnea este un personaj puternic în politica românească. El este președintele executiv al partidului de guvernămâmnt și, până de curând, a ocupat și funcția de vicepremier. Ca ministru al Dezvoltării, Dragnea controlează un buget vast care vizează proiecte de investiții în comunitățile locale, ceea ce îi conferă putere în negocierile cu primarii”, mai scrie agenţia de presă Reuters

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă