20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReunire cu speranţe pentru Nova Vita

Reunire cu speranţe pentru Nova Vita

Târgu-Mureşul a devenit al şaselea oraş din România care are echipă de baschet în prima divizie atât la masculin, cât şi la feminin. Acest lucru a fost posibil după promovarea echipei Nova Vita Târgu-Mureş în Divizia A, o formaţie care şi-a stabilit ţeluri înalte încă din primul sezon la cel mai înalt nivel.

Echipa feminină s-a reunit în 8 august, la o săptămână după ce şi băieţii au revenit din vacanţă şi, la fel ca elevii lui Csaba Deri, fetele din „Junglă” îşi propun să realizeze un sezon de excepţie. Prima garanţie că acest lucru se poate întâmpla a fost în primăvară, atunci când cel mai de succes antrenor din baschetul feminin românesc, Stacey Nolan, a ales să pregătească echipa mureşeană. Americanul a câştigat tot ce se putea cu ICIM Arad în sezonul trecut, campionatul, Cupa României şi Liga Europei Centrale şi a acceptat provocarea de a face o mare echipă şi la Târgu-Mureş, chiar dacă Nova Vita nu are experienţă la cel mai înalt nivel. Stacey Nolan este în acelaşi timp şi selecţionerul echipei naţionale a României, astfel că oficialii ardeleni se pot mândri cu cea mai mare lovitură dată pe piaţa transferurilor în această pauză competiţională.

Debut pe 16 octombrie

Nou-promovata s-a reunit luni, 8 august, dar într-o formulă incompletă. Ca noutăţi, presa a anunţat venirile lui Alina Crăciun şi Gabriela Cursaru, de la Olimpia Bucureşti, dar şi cele ale lui Cherisse Graham şi Bianca Veşcan. În cele din urmă, cele două internaţionale nu au mai ajuns la Târgu-Mureş, în timp ce pentru Graham şi Veşcan încă există negocieri.

„Nu ştiu de unde a apărut această informaţie şi nu este deloc adevărat că Alina Crăciun ar fi la noi, deşi nu mi-ar fi displăcut. De asemenea, cu Gabriela Cursaru am avut discuţii, dar până acum nu am finalizat nimic, aşa că nu putem spune că baschetbalista este legitimată la Târgu-Mureş”, a declarat pentru site-ul totalbaschet.ro preşedintele grupării ardelene, Doru Borşan. Acesta este mulţumit, însă, de noua echipă a oraşului prezentă în prima divizie şi a anunţat un obiectiv îndrăzneţ pentru sezonul viitor. „Din discuţiile purtate cu Stacey Nolan ne-am înţeles ca echipa să termine în Final Four. Cred că, la ce lot avem, ne putem permite acest lucru”, a mai spus oficialul mureşencelor. Nova Vita va începe sezonul contra celor de la BCT Alexandria, pe 16 septembrie, în primul tur al Cupei României, iar prima etapă a sezonului va avea loc în 1 octombrie, împotriva echipei Politehnica Iaşi.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă