21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRetragerile de până la 500 euro pe lună de la bancomate, fără...

Retragerile de până la 500 euro pe lună de la bancomate, fără comisioane în Ungaria

Parlamentul de la Budapesta a adoptat o lege care elimină, începând de la 1 februarie, comisioanele bancare pentru două retrageri pe lună de la bancomate, care totalizează până la 150.000 de forinţi (circa 500 de euro), nivelul salariului mediu din Ungaria, transmite Mediafax.

Măsura va genera instituţiilor de credit pagube de 42 de miliarde de forinţi (141 milioane de euro), a declarat secretarul Ascociaţiei Băncilor din Ungaria, Levente Kovacs.

Citeşte şi: Românii s-au obişnuit cu plăţile electronice

Deoarece băncile nu vor mai putea transfera clienţilor taxa de 0,6% impusă de guvern asupra tuturor tranzacţiilor financiare, acestea vor fi nevoite să asigure un serviciu gratuit, dar să plătească taxe pentru acesta.

„Este ca şi cum statul ar impune o taxă celor care lucrează în folosul comunităţii”, a spus Kovacs.

Citeşte şi: Cum „păcăleşti” băncile la plata comisioanelor

Conform publicaţiei Portfolio, băncile vor găsi, probabil, o modalitate de a tranfera povara financiară din nou asupra clienţilor, prin majorarea altor comisioane.

Pentru a putea beneficia de retragerile fără comisioane, clienţii băncilor trebuie să înregistreze o cerere la instituţia de credit, online sau scris, până la 20 ianuarie.

Citeşte şi: Cât de mult poate influenţa BNR costurile creditului?

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă