40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialReţinut pentru trafic de influenţă

Reţinut pentru trafic de influenţă

Un bărbat a cerut 10.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-l ajuta să cumpere şine de cale ferată.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iulie-august 2013, inculpatul Florea Nicolae a pretins de la un denunţător suma totală de 10.000 euro pentru ca, prin influenţa pe care susţine că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SNCFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obţină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.

În acelaşi scop, Florea Nicolae a pretins şi primit de la denunţător suma de 2.400 lei, plătită cu titlu de taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare. De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilordecidenţi pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeaşi ocazie, Florea Nicolae a acceptat şi promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului.

În cursul lunii septembrie 2013, Florea Nicolae a pretins şi suma de 350-400 euro despre care susţine că este necesară pentru achitarea costurilor unei întâlniri ”protocolare” pe care trebuie să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuţii în semnarea şi aprobarea contractului.

La data de 3 octombrie 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător suma de 5.000 de euro în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 3 octombrie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă