22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialReţineri în cazul unor oameni de afaceri din Mureş. Patronii sunt acuzaţi...

Reţineri în cazul unor oameni de afaceri din Mureş. Patronii sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală

Şapte patroni ai unor firme din judeţele Mureş, Harghita şi Bacău, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală au fost reţinuţi de procurorii DIICOT , urmând să fie prezenţi miercuri Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.

 

Procurorul DIICOT Mureş care instrumentează acest caz, Alin Lazăr, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cei şapte patroni din judeţele Mureş, Harghita şi Bacău au fost reţinuţi după audierile din cursul serii de marţi, sub acuzaţiile de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

“Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, vor fi prezentaţi miercuri Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a precizat Lazăr.

Cei şapte patroni de firme din judeţele Mureş, Harghita şi Bacău au fost prinşi în flagrant marţi de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Târgu Mureş, sub coordonarea DIICOT şi cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Târgu Mureş şi a Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş, după ce au ridicat din sediul unei bănci din judeţ o importantă sumă, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani.

Şeful BCCO Târgu Mureş, comisarul-şef de poliţie Emilian Oltean, declara că aceştia au înfiinţat mai multe societăţi comerciale fantomă, în numele cărora au emis facturi fiscale fictive, pentru a scoate bani din firmele proprii.

Din grupare fac parte G.A.L, de 32 de ani, B.Z. de 25 de ani, B.P.L. de 38 de ani, B.B. de 36 de ani, toţi din judeţul Mureş, A.T. de 28 de ani din judeţul Harghita şi C.P.M, de 46 de ani şi C.L., de 43 de ani, ambii din judeţul Bacău, administratori ai unei societăţi comerciale din judeţul Bacău.

Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, erau virate în mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării, cea mai mare parte a banilor ajungând la administratorii societăţilor din Harghita şi Bacău.

Prin aceste operaţiuni bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 500.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.

“Cu ocazia flagrantului organizat a fost găsită suma de 11.000 de lei, reprezentând o ultimă tranşă din suma ce a fost predată administratorului societăţii din Harghita şi suma de 5.200 de euro. În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente, carduri bancare, calculatoare şi alte mijloace materiale care probează activitatea infracţională.

Totodată, au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, indisponibilizate sumele de bani în vederea recuperării prejudiciului. Toate persoanele amintite au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru audieri, urmând ca procurorul să se pronunţe cu privire la măsurile care să fie luate împotrva acestora”, preciza Oltean.

 

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă