Iata o tarta delicioasa, numai buna de servit rece.
Ingrediente
Pentru aluat
175g de faina
sare si piper
75g de unt
1 ou
Pentru umplutura
100 g de sparanghel
O reteta delicioasa Lasagna mignon cu sparanghel şi mozzarella
8 rosii, taiate in jumatate
1 catel de usturoi, curatat si taiat marunt
oregano proaspat
2 linguri de ulei de masline
15g de parmezan
4 oua
250g de branza mascarpone
Desert usor si rapid Ruladă de bezea cu mascarpone
Mod de preparare
1. Pune faina si un varf de cutit de sare intr-un castron. Pune untul si freaca impreuna cu faina. Bate galbenusul de ou cu 3 linguri de apa rece, adauga faina si framanta pana obtii un aluat. Inveleste aluatul in folie si lasa la racit timp de 30 de minute.
2. Ruleaza aluatul pe o suprafata tapetata cu faina. Pune aluatul intins in tava de copt cu 5mm in afara tavii. Lasa la racit cat timp cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Lasa la cuptor aluatul timp de 10 minute.
3. Bate albusul de ou si unge-l peste aluat. Pune inapoi la cuptor inca 5 minute.
4. In acest timp, pune sparanghelul si rosiile cu partea taiata in jos pe o tava de copt. Adauga usturoiul si oregano. Asezoneaza si stropeste cu ulei si lasa la copt timp de 15 minute. Lasa deoparte.
5. Redu temperatura. Presara jumatate din parmezan peste aluat. Bate branza mascarpone intr-un castron pentru a o inmuia, apoi bate ouale, adauga-le si amesteca. Pune compozitia in tava peste aluat, apoi aranjeaza sparanghelul si rosiile deasupra impingandu-le usor inauntru. Presara restul de parmezan.
6. Lasa la cuptor timp de 35 de minute si lasa 5 minute la racit. Serveste cu salata.
Pe eCuisine.ro găseşti alte reţete savuroase precum Baghetă umplută