Teriyaki este o metodă japoneză de frigere a cărnii. Când este aproape gata, aceasta se unge cu un sos special, căpătând un fel de “glazură”. Somonul este deosebit de delicios pregătit prin această metodă.
INGREDIENTE:
- patru felii de somon
- 150 ml sos de soia
- 150 ml mirin
- 50 ml sake
- o lingură de zahăr
- ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:
Amestecă sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul. Pune compoziţia într-o oală la foc mic, amestecând continuu. Lasă la fiert cam 20 de minute, până când lichidul se reduce la o treime din cantitate şi devine siropos.
Unge feliile de somon cu puţin ulei şi presară-le cu puţină sare. Pune-le la grătar, la 15 cm de jar. Când partea de deasupra devine uşor albicioasă, întoarce feliile. După cam două minute, unge deasupra cu sos şi întoarce iar feliile. După încă două minute, unge iar cu sos şi întoarce din nou feliile. Repetă procedura de 3-4 ori. Ai grijă ca sosul să nu fie nici prea gros, dar nici apos.
Poftă bună!