Ramen-ul cu carne de porc este un prânz aspectuos şi delicios, care se pregăteşte la slow-cooker, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com.
Ingrediente
- două linguri cu ulei vegetal
- un kilogram de muşchi de porc
- sare şi piper, după gust
- 1.200 ml de supă de legume sau carne de pui ori porc
- 400 ml de apă
- ghimbir de 5 cm, curăţat şi feliat
- o ceapă, mărunţită
- o jumătate de tulpină de ţelină
- un morcov, curăţat şi tăiat în cuburi
- 50 g de sos de soia
- trei căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în jumătate
Ingrediente pentru servire
- tăiţei fierţi
- broccoli sau alte legume gătite la aburi
- ouă fierte moi
- ceapă verde feliată
- sos de roşii iute
- sos de soia
Mod de pregătire
Se încinge uleiul într-o tigaie, la temperatură medie-ridicată. Se condimentează carnea de porc cu sare şi piper, după care se prăjeşte pentru aproximativ trei minute pe fiecare parte.
Apoi, se pune carnea în slow-cooker, după care se adaugă celelalte ingrediente. Se găteşte pentru aproximativ opt ore, până când carnea este foarte moale.
După aceea, se scoate carnea şi se rupe în bucăţi. Se strecoară lichidul, pentru a îndepărta toate ingredientele solide.
Pentru servire, se pun tăiţei în fiecare bol, după care se toarnă un polonic cu supă. Apoi, se adaugă carne de porc, broccoli, ouă, ceapă verde, sos de soia şi sos iute.