Ingrediente
2 linguri ulei de masline
sare si piper
2-4 bucati de friptura de vita (care va place)
E delicioasa si reteta Carne de vită cu sos de stridii
250 g ciuperci
4 linguri vin Marsala (sau un vin rosu demisec)
Incearca o alta reteta cu vin Antricot de viţel în sos de vin
142-170 ml smantana pentru gatit
100 g branza Stilton, maruntita (sau alta blue cheese)
Mod de preparare
1. Incalziti ulei intr-o tigaie. Asezonati friptura si puneti-o in tigaie incinsa. Frigeti pentru 2-4 minute pe fiecare parte, in functie de preferinte. Scoateti-le din tigaie si pastrati-le calde.
2. Adaugati ciupercile in tigaie si sotati-le pentru 4-5 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. Turnati vinul rosu si lasati amestecul sa clocoteasca pana cand scade bine. Turnati apoi smantana in tigaie, aducand totul la fierbere. Reduceti flacara si lasati sosul sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
3. Adaugati branza Stilton si amestecati pana cand se topeste. Gustati sosul si adaugati sare si piper dupa gust.
4. Aranjati friptura in farfurii si turnati sosul pe deasupra. Serviti cu legume.
Pe eCuisine.ro găseşti alte reţete savuroase: