Acest aperitiv vegetarian abundฤ cu legume de varฤ. Clฤtitele din porumb cu sos salsa de varฤ sunt extrem de uลor de preparat ลi foarte delicioase.
INGREDIENTE:
- trei sferturi de canฤ de fฤinฤ de grâu integralฤ
- o jumฤtate de canฤ de mฤlai
- douฤ linguriลฃe de praf de copt
- trei sferturi de linguriลฃฤ de sare
- douฤ linguri de ulei de mฤsline
- o jumฤtate de linguriลฃฤ de piper negru proaspฤt mฤcinat
- o canฤ de smântânฤ degresatฤ
- douฤ ouฤ mari
- o canฤ ลi un sfert de boabe de porumb
- douฤ linguri de jalapeno tocat
- o jumฤtate de canฤ de dovlecel tฤiat cubuleลฃe
- un sfert de canฤ de ceapฤ verde tocatฤ
- un sfert de canฤ de busuioc proaspฤt tocat
- o canฤ ลi jumฤtate de oลฃet din vin alb
- o roลie medie, tocatฤ
MOD DE PREPARARE:
Combinฤ într-un vas mai mare fฤina, mฤlaiul, praful de copt, o jumฤtate de lingurลฃฤ de sare ลi un sfert de linguriลฃฤ de piper.
Separat, amestecฤ smântâna, ouฤle ลi o lingurฤ de ulei pânฤ obลฃii o compoziลฃie omogenฤ. Toarnฤ acest amestec, porumbul ลi ardelul iute în bolul cu fฤinฤ. Amestecฤ bine.
Încฤlzeลte bine o tigaie care nu se lipeลte. Împarte amestecul preparat în 8 pฤrลฃi egale (cam câte o treime de canฤ fiecare) ลi prฤjeลte, la foc mediu, fiecare clฤtitฤ cam ลase minute pe fiecare parte.
Combinฤ dovlecelul, ceapa verde, busuiocul, oลฃetul, roลia, restul de ulei, sare ลi piper ลi amestecฤ. Aลazฤ pe fiecare farfurie câte douฤ clฤtite ลi toarnฤ deasupra aceastฤ delicioasฤ salsa.
Poftฤ bunฤ!