În mod curios, Tikka masala de pui (chicken tikka masala) este o mâncare indiană care a fost inventată însă în restaurantele indiene din Marea Britanie. Legenda spune că acest fel de mâncare a apărut din întâmplare, prin 1970, când un şofer de autobuz din Glasgow a intrat într-un restaurant indian şi a cerut chicken curry, dar a fost nemulţumit de cum arăta acesta (era prea uscat). În acel moment, bucătarului i-a venit ideea de a turna peste chicken curry puţină supă de roşii, în care a adăugat câteva condimente asiatice. Rezultatul a fost surprinzător. Popularitatea tikka masala s-a răspândit cu mare viteză în Regatul Unit şi este considerată acum de unii "mâncare naţională britanică".
Ce-ţi trebuie pentru 6-8 porţii de tikka masala?
– 1,5 kilograme de pulpe sau piept de piept ( sau carne de curcan)
– 2 ardei graşi, tăiaţi cubuleţe
– 8 roşii, tăiate cubuleţe
– o bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
– 6 căţei de usturori striviţi
– 2 linguri de pastă de tomate
– o cutie de roşii decojite
– o cutie de smântână sau, dacă preferaţi, lapte de cocos- 2 cutii de 400 ml
– un ardei iute sau două linguriţe de praf de chilli.
– condimente: o lingură de praf de curry, o linguriţă de cardamon, o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de boabe de coriandru pisat, o linguriţă de chimen şi 2 cuişoare, o linguriţă de boia iute…citeşte continuarea pe travelzoom.ro