25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Ciuperci umplute cu carne

Reţeta zilei: Ciuperci umplute cu carne

Ciupercile umplute cu carne sunt un adevărat deliciu, iar preparea lor nu necesită prea mare efort.

INGREDIENTE:

  • 400 g ciuperci
  • 300 g carne porc
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de orez
  • 150 g smântână
  • o ceapă
  • 2 linguri de untură
  • pătrunjel, boia de ardei, sare, piper
  • ulei pentru uns
  • brânză după gust

MOD DE PREPARARE:

Căleşte ceapa tocată într-o lingură de untură şi adaugă treptat carnea trecută prin maşina de tocat, sarea, piperul, verdeaţa tăiată mărunt şi codiţele de ciuperci tocate. Apoi adaugă orezul, fiert separat.

Umple ciupercile cu compoziţia rezultată şi dă-le la cuptor, într-o tavă rezistentă, bine unsă cu ulei. Dacă-ţi place, poţi presăra deasupra brânză rasă.

În untura rămasă de la prepararea compoziţiei, căleşte făina, adaugă boiaua şi stinge cu smântână şi zeamă de carne sau lapte.

Serveşte ciupercile cu sosul fierbinte, turnat deasupra.

Poftă bună!

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă