15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRețetă muntenească: Praznicul porcului

Rețetă muntenească: Praznicul porcului

Acesta este o rețetă tradițională din Muntenia care se pregătește deseori în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente:

500 g. carne slabă

1 rinichi de porc

100 g. slănină

100 g. inimă

100 g. limbă

100 g. ficat

200 g. piept

1 ceapă

1 pahar de vin roșu

2 linguri untură 

o căpățână de usturoi

200 g. brânză de burduf

mălai 

sare

piper

Mod de preparare:

Carnea slabă, rinichii, slaninuța, inima, limba, ficatul și pieptul de porc se taie sub formă de cubulețe. Se pun la prăjit în untură Ferma noastră.

Ceapa se rade, se freacă sub formă de pastă și se pune în tigaie, lângă carnea tăiată bucățele. Se stinge imediat cu vin roșu și se lasă să se pătrundă. Dupa ce se evaporă vinul, se presară brânză de burduf.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a rețetei.

Mod de servire:

Se servește cu un pahar de vin roșu și cu mămăliguță

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă