19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRețetă muntenească: Praznicul porcului

Rețetă muntenească: Praznicul porcului

Acesta este o rețetă tradițională din Muntenia care se pregătește deseori în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente:

500 g. carne slabă

1 rinichi de porc

100 g. slănină

100 g. inimă

100 g. limbă

100 g. ficat

200 g. piept

1 ceapă

1 pahar de vin roșu

2 linguri untură 

o căpățână de usturoi

200 g. brânză de burduf

mălai 

sare

piper

Mod de preparare:

Carnea slabă, rinichii, slaninuța, inima, limba, ficatul și pieptul de porc se taie sub formă de cubulețe. Se pun la prăjit în untură Ferma noastră.

Ceapa se rade, se freacă sub formă de pastă și se pune în tigaie, lângă carnea tăiată bucățele. Se stinge imediat cu vin roșu și se lasă să se pătrundă. Dupa ce se evaporă vinul, se presară brânză de burduf.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a rețetei.

Mod de servire:

Se servește cu un pahar de vin roșu și cu mămăliguță

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă