Porumbul la grătar cu parmezan și busuioc este delicios, perfect pentru weekendurile de vară petrecute cu familia sau prietenii. După rețeta sugerată de popsugar.com, porumbul se pregătește ușor, cu șase ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- 6 păpușoi curățați și rupți în jumătate, fierți pentru două minute
Citeşte şi: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac
- 50 ml și trei linguri cu ulei de măsline
- sare după gust
- piper negru după gust
Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz rapid, săţios şi gustos: Paste aromate cu mozzarella
- 100 g de parmezan ras
- 50 g de busuioc proaspăt tocat
Mod de pregătire
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei de porumb la grătar cu parmezan şi busuioc.
Se pregătește grătarul cu cărbuni.
Citește și: Prânz rapid şi delicios: Paste linguine cu ierburi aromatice şi parmezan
Se unge porumbul cu trei linguri cu ulei și se dă cu sare, după care se așază pe grătar pentru patru sau șase minute. Se rotește periodic. Porumbul este gata când prinde o nuanță aurie-maronie.
După aceea, se pune porumbul într-un bol mare. Se adaugă uleiul de măsline rămas, piperul, parmezanul și busuiocul. Se amestecă.