Cookies sunt biscuiții americani pe care copiii îi lasă pentru Moș Crăciun sub bradul împodobit. Aceștia sunt excelenți la micul dejun – serviți lângă o ceașcă cu cafea, între mese – pentru a potoli pofta de dulce, sau seara – lângă un pahar cu lapte.
Ingrediente (pentru 18 biscuiți)
– 170 de grame de făină
– 45 de grame de cacao (opțional)
– o jumătate de linguriță de praf de copt
– 60 de grame de unt la tempertura camerei
– 140 de grame de zahăr brun
– 50 de grame de zahăr alb
– o jumătate de linguriță de sare
– o linguriță de esență de vanilie
– o ciocolată amăruie de menaj mare, tăiată în cuburi mici
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol făina, praful de copt și cacaua.
Într-un bol mare, se bate untul cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, până când devine cremos și fin. Peste crema de unt, se adaugă zahărul alb și zahărul brun, sarea și esența de vanilie. Se amestecă totul, timp de două minute.
Peste aceste ingrediente, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură de lemn, până când se formează un aluat suficient de tare.
Se adaugă cuburile de ciocolată și se amestecă foarte puțin, până se încorporează în aluat.
Citește și: Un cântar conectat la internet care te învață să gătești
Se pregătește o tavă acoperită cu hârtie de copt și se preîncălzește cuporul, la 160 de grade Celsius.
Se formează bile de aluat și se pun pe tavă, la distanță una față de cealaltă, pentru că acestea vor crește.
Se pun la cuptor 12 minute, după care se lasă la răcit, pe un platou.