15.6 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăSpecialUn cântar conectat la internet care te învață să gătești

Un cântar conectat la internet care te învață să gătești

Un nou sistem de cântar de bucătărie numit Drop speră să te scape de "teroarea" de a găti prin valorificarea puterii Internetului și a Bluetooth-ului.

Drop arată ca un cântar de bucătărie, cu un capac roșu care seamănă cu un strat de glazură de fondant deasupra bazei de culoare albă. Are un design curat – în mare parte deoarece nu are afișaj. Display-ul a fost externalizat la un dispozitiv iOS, de preferință, un iPad, prin conectarea dispozitivului la Drop prin Bluetooth. Acest lucru este mai puţin nebunesc decât pare: un stand pentru iPad în bucătărie e un instrument excelent pentru găsirea și afișarea rețetelor sau pentru a urmări un episod de Masterchef în timp ce găteşti.

Drop-ul funcționează ca un cântar obişnuit, cu greutatea afișată pe un iPad în loc să apară pe cântarul în sine. Dar ceea ce face Drop atât de util este faptul că înlătură procesul de luare a deciziilor din gătit: Este proiectat pentru a fi utilizat în tandem cu reţetele speciale incluse în aplicaţie. Pe de altă parte aplicaţia te limitează la reţetele ei, lucru pe care bucătarii adevăraţi nu îl vor aprecia.

În loc sa cauţi singur reţeta și să măsori lucruri singur, primul pas cu Drop este de a pune pur și simplu un bol pe cântar și apoi selectați o reţetă pe iPad de la aplicaţia Drop. Apoi, aplicația îţi va spune exact ce să faci: "Mai adaugă făină. Mai pune. Un pic mai mult. Oprește-te! Un pic mai puțin. Perfect." Îţi va oferi ingrediente alternative în cazul în care ai alergie la ceva sau dacă nu mai ai ingredientul cu pricina.

Drop te conduce prin reţete pas cu pas; tu nu trebuie să atingi, de fapt, niciodată aplicaţia deoarece va trece la pasul următor doar odată ce ai măsurat în mod corespunzător fiecare ingredient. Ea are, de asemenea, şi instrumente la îndemână pentru a reduce numărul de porții, lucru care ar fi putut fi complicat dacă încercai să găteşti singur, deoarece simpla împărţire la jumătate, de exemplu, a cantităţii tuturor ingredientelor ar putea să nu funcţioneze perfect.

Astfel tot ce trebuie să faci este să urmezi reţeta Drop prin procesele de amestecare şi preparare şi apoi să le pui la cuptor. Drop îţi va spune şi când să scoţi mâncarea din cuptor printr-o notificare, chiar dacă nu ai şi un cuptor conectat la internet. Cei care au creat Drop spun că vor avea aproximativ 500 de rețete la lansare și că lucrează la o modalitate de a converti alte rețete în rețete speciale pentru Drop. Selecția built-in este destul de bună, aceştia având prăjituri, cookies, biscuiți şi pâinici, dar ar fi bine să mai adauge şi caracteristica de adaugă-ţi propria reţetă în curând.

Sursă foto: www.fastcodesign.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă