Puteți face un chec pufos, cu mere, nuci și miere, care miroase grozav și este excelent la cafea, urmând pașii următori.
Ingrediente: 200 g făină; o linguriță rasă praf de copt; 2 ouă; 100 ml ulei; 100 g zahăr; 50 g miere lichidă; 2 mere medii, tăiate cubulețe; o mână de nuci mărunțite; o mână stafide hidratate în rom sau apă (ori alte fructe confiate); un praf de scorțișoară, opțional.
Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de copt. Se bat ouăle bine, se adaugă zahărul și se bat bine împreună. Se toarnă în fir subțire uleiul, amestecând permanent, apoi mierea lichidă. Se încorporează făina și se amestecă. Se adaugă merele tăiate cubulețe cu scorțișoara, apoi stafidele și nucile mărunțite. Aluatul va avea consistența unei smântâni ceva mai groase. Se toarnă într-o formă de chec, medie, dreptunghiulară.
Se dă la cuptor cam 35-40 de minute, verificând între timp (testul scobitorii). Pentru un aspect mai frumos și un plus de aromă se poate pudra cu zahăr vanilat.