19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReţetă bucovineană: Păstrăv cu smântână

Reţetă bucovineană: Păstrăv cu smântână

Reţeta de pătrăv cu smântână este autentică din regiunea Bucovina. Aceasta este uşor de pregătit şi se serveşte cu mămăliguţă.

Ingrediente:

Păstrăv: 2 buc (300 g)

Smântână: 350 g

Mărar

Tarhon

Sare

Piper

Citeşte şi Reţetă bucovineană: Tocinei

Mod de preparare:

Se şterge bine păstrăvul cu un şervet.

Se pune la fiert smântâna cu sarea, se pune păstrăvul şi se fierbe în jur de 10 minute.

Dupa ce s-a fiert se adaugă mărar, tarhon, piper. Se dă un clocot.

Se serveşte cu mămăliguţă.

Tradiţii culinare româneşti

Reţeta de pătrăv cu smântână poate fi degustată la un preţ promoţional, în perioada 18 – 25 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul cu specific românesc Bucătăraşul cel dibaci. Restaurantul desfăşoară în perioada februarie – noiembrie 2013 proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” în care promovează reţete culinare tradiţionale din diferite regiuni din ţară.

Reţeta de pătrăv cu smântână a fost pusă la dispoziţia restaurantului de pensiunea Liliana, din Câmpulung Moldovenesc, Judeţul Suceava (Bucovina). Pensiunea oferă turiştilor cazare în 11 camere duble, dispune de 2 livinguri şi de o sală de mese cu o capacitate de 30 de locuri. Bucătăria oferă preparate tradiţionale bucovinene şi păstravi din păstrăvăria proprie, iar turiştii au la dispoziţie şi 3 foisoare cu gratar şi proţap.

Mai multe detalii despre proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă