10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeaua din Maramureş şi Timiş, suspectată de furturi de 3 milioane de...

Reţeaua din Maramureş şi Timiş, suspectată de furturi de 3 milioane de euro

Pe numele celor 21 de persoane vizate de percheziţiile de marţi dimineaţa din judeţele Maramureş şi Timiş au fost emise mandate europene de arestare de către o instanţă din Franţa, acestea fiind suspectate că au sustras bunuri în valoare de peste 3 milioane de euro, informează DIICOT, citat de NewsIn.

Potrivit DIICOT, marţi dimineaţa, procurorii de la DIICOT – Structura Centrală, Serviciul Teritorial Cluj şi Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie de la DCCO, BCCO Cluj şi BCCO Timiş, au făcut 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş şi Timiş, pentru găsirea a 21 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statului francez.

Autorităţile franceze fac cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise de către cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 – martie 2011, din staţiuni franceze, marfa furată constând în mare parte din bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice. Valoarea estimată a prejudiciului este de 3.000.000 de euro, se arată în comunicatul DIICOT.

Totodată, procurorii au acţionat simultan cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germania şi Ungaria.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciare franceze, DIICOT primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

Parchetele pe lângă Curţile de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoara urmează a dispune reţinerea suspecţilor şi sesizarea Curţilor de Apel competente.

Cele mai citite

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă