6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialRețea de evaziune fiscală, destructurată de DIICOT. Prejudiciul, 50 de milioane de...

Rețea de evaziune fiscală, destructurată de DIICOT. Prejudiciul, 50 de milioane de lei

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracțional organizat format din 15 persoane, constituit pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani, care au prejudiciat statul cu 50 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al instituției. 

Astfel, DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, în zilele de 31 martie 2015 şi 02 aprilie 2015, 79 de percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza  judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi municipiului București. 

Citește și: DNA, la APIA Olt. Firmele controlate de barosanii PSD rămân fără fonduri europene de milioane de euro ?

Membrii grupării s-ar fi folosit de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă pentru a emite către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi   în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Citește și: Gorj: Percheziții la persoane suspectate de infracțiuni informatice. Prejudiciul, 100.000 de euro

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de 50 milioane de lei.

Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă