32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialResturi de cadavre, bagaje si fragmente ale avionului AF 447, recuperate miercuri

Resturi de cadavre, bagaje si fragmente ale avionului AF 447, recuperate miercuri

Resturi apartinand cadavrelor victimelor zborului AF 447 Rio-Paris, care s-a prabusit in Oceanul Atlantic, au fost recuperate miercuri in largul coastelor braziliene, impreuna cu numeroase fragmente ale aeronavei si bagaje, a declarat un purtator de cuvant al armatei braziliene.

"Atunci cand nu avem date exacte folosim expresia « resturi de cadavre», iar politia federala va spune daca este vorba despre trupuri" intregi sau nu, a declarat purtatorul de cuvant al fortelor aeriene, locotenent-colonelul Henry Munhoz, intr-o conferinta de presa monitorizata de agentiile internationale de stiri.

Aceste resturi si fragmente au fost recuperate de nava amfibie Mistral a Marinei franceze, la circa 950 de kilometri de Arhipelagul Fernando de Noronha si 1.450 de kilometri de Recife, anunta Mediafax.

De altfel, nava braziliana Caboclo, incarcata "cu o cantitate importanta de fragmente si bagaje" va ajunge vineri la Recife de unde sunt coordonate operatiunile de cautare a avionului Airbus care a disparut deasupra Oceanului Atlantic in noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord.

Autopsiile sunt efectuate la Institutul medico-legal (IML) din Recife, 49 din cele 50 de cadavre recuperate aflandu-se deja aici.

Comandamentul Fortelor aeriene si Marina braziliana au organizat miercuri prima sedinta de evaluare a cautarilor si au decis continuarea acestora pana la noi ordine, evaluarile continuand la fiecare doua zile.

Cele mai citite

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă