13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRestricții de trafic în București, cu ocazia funeraliilor reginei Ana

Restricții de trafic în București, cu ocazia funeraliilor reginei Ana

 

Traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă, pe mai multe străzi din Capitală, pe traseul de deplasare a cortegiului funerar al reginei Ana, informează Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

Restricțiile vor fi aplicate între orele 0.00  – 08.00 pe Calea Victoriei, între str. C.A. Rosetti și Aleea Kretzulescu, pe str. Dem. I. Dobrescu, precum și pe străzile care acced în acestea și între orele 8.00 și 14.00 pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și str. Ion Câmpineanu, precum și pe străzile care acced în acest tronson, gradual, în funcție de numărul participanților.

Citește și: Măsuri de securitate la Curtea de Argeș, în ziua înmormântării Reginei Ana

De asemenea, restricții vor fi impuse începând cu orele 11.30 pe sensul de deplasare a cortegiului funerar: str. Dem. I. Dobrescu – bd. Gh. Magheru – bd. Lascăr Catargiu – Piața Victoriei – bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – bd. Mareșal C-tin Prezan – Arcul de Triumf – bd. Alexandru Constantinescu – bd. Ion Mihalache – Calea Griviței – șos. Chitila – DN 7, unde se va intra pe raza județului Ilfov.

Traficul pietonal va fi restricționat în data de 13 august, începând cu orele 0.00 până la defluirea totală a participanților, pe trotuarul aferent Muzeului Național de Artă a României de pe str. Știrbei Vodă și Calea Victoriei, până în dreptul Bisericii Kretzulescu, se arată în comunicat.

Citește și: Sicriul reginei Ana adus, marți, în Capitală

Rute ocolitoare recomandate de polițiști sunt: Piața Victoriei – bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Piața Universității sau Piața Victoriei – Calea Buzești – str. Berzei – str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenței.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, lunea trecută , la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară marți la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă