10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRestricţii de circulaţie pentru meciul România- Turcia. Un elicopter al MAI va...

Restricţii de circulaţie pentru meciul România- Turcia. Un elicopter al MAI va supraveghea zona Arenei Naţionale

UPDATE. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va supraveghea zona Arenei Naţionale, înainte, în timpul şi după meciul România-Turcia, potrivit jandarmeriei.

Aparatul de zbor este dotat cu sistem de observare-înregistrare elecro-optic pe timp de zi şi de noapte, ochelari de vedere pe timp de noapte, proiector, folosit în special pentru misiunile de salvare-căutare, megafoane pentru adresare către public şi dispozitiv pentru coborârea în rapel, în situaţia în care este necesară intervenţia.

De asemena, fanii echipelor Steaua Bucureşti şi Dinamo vor sta separat în tribune.

Iar trei jandarmi vorbitori de limba turcă vor sprijini autorităţile care asigură ordinea şi vor oferi informaţii sau asistenţă suporterilor turci.

Naţionala României va întâlni Turcia marţi, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

—-

Pentru a evita incidente similare cu cele produse înaintea meciului România-Ungaria, autotrităţile române au luat măsuri sporite de securitate pentru meciul România-Turcia. Aproape 1.200 de poliţişti sunt angrenaţi în măsurile suplimentare dispuse de Poliţia Română, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliţiştii vor asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, a Gării de Nord, a punctelor de frontieră şi pe traseele de deplasare, în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de afluire/defluire spre şi de la Arena Naţională.

Pentru ca participanţii la competiţia sportivă să se bucure în linişte de eveniment, în perioada 9-10 septembrie, Poliţia Română va acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, cu 175 de poliţişti de la rutieră, 738 de poliţişti de la structurile de ordine publică, 112 poliţişti de la transporturi şi 157 de poliţişti de la alte structuri.

Astfel, peste 100 de poliţişti vor acţiona pe traseele de deplasare din zonele de frontieră Giurgiu şi Constanţa, până în Bucureşti. În municipiul Bucureşti şi pe traseele de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, până la stadionul Naţional Arena, vor acţiona alţi aproape 1.100 de poliţişti.

Poliţiştii acţionează, potrivit competenţelor, pentru punerea în aplicare a măsurilor specifice asigurării unui climat de siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi intervenţia operativă în cazul producerii unui eveniment.

Astfel, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri al M.A.I., Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti acţionează pentru menţinerea ordinii publice şi siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în zona de desfăşurare a competiţiei sportive, la locurile de cazare a oficialilor şi delegaţiilor sportive, cât şi pe traseele de afluire/defluire a suporterilor celor două echipe.

De asemenea, pentru prevenirea unor posibile acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii Secţiilor Regionale de Transporturi acţionează în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători ce converg către municipiul Bucureşti.

Trafic restricţionat

Pentru buna desfăşurare a competiţiei sportive, traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 15:00, gradual şi dacă situaţia va impune, până la defluirea totală a spectatorilor, astfel:

2013/09/09//316631-restrictii-meci-r-t.jpg

pe Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;

Str. Vatra Luminoasă, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pierre de Coubertin, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;

Str. Pierre de Coubertin, între Şos. Iancului şi Rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Excepţie de la restricţiile rutiere fac autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi transportul RATB.

Rute ocolitoare:

• şos. Mihai Bravu – şos. Iancului – şos. Pantelimon;

• bd. Unirii – bd. Basarabia – bd. Chişinău – şos. Pantelimon.

Peste 900 de jandarmi, la meci

Peste 900 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale ROMÂNIEI şi TURCIEI, partidă care se va disputa marţi, 10 septembrie a.c., pe stadionul „Arena Naţională” din Capitală, începând cu ora 21.00.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

De asemenea, Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Fără băuturi alcoolice pe stadion

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

– Spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

– Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

– Casele de bilete din Str. Maior Coravu şi B-dul Pierre de Coubertin vor fi deschise în ziua desfăşurării partidei până la ora începerii acesteia, cu excepţia casei de bilete din B-dul Basarabia care va fi închisă începând cu ora 17.30.

– Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Jandarmeria Capitalei asigură pe această cale opinia publică şi bucureştenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în spirit de total fair-play, fără incidente care pot afecta buna desfăşurare a competiţiei sau climatul de ordine şi siguranţă publică.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă