17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRestaurante amendate de OJPC dupa petrecerile de sarbatori

Restaurante amendate de OJPC dupa petrecerile de sarbatori

BISTRITA. Jumatate din restaurantele care au organizat petreceri de sarbatori au fost amendate de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Bistrita-Nasaud. Directorul executiv al institutiei, Lorica Sut, a declarat ca au fost sanctionate 6 din cele 11 unitati verificate, amenzile totalizand 60 de milioane de lei vechi.
Inspectorii OJPC au sanctionat restaurantele respective pentru utilizarea unor produse expirate, dar si pentru ca patronii nu au respectat cantitatile prevazute in meniuri. „Din pacate, atat sanatatea consumatorilor, cat si buzunarul lor putea fi afectat daca nu am fi intervenit”, a mai spus Lorica Sut.
O parte dintre administratorii unitatilor de alimentatie care au organizat petreceri de Revelion, dar si cu prilejul altor sarbatori cum ar fi Sfantul Vasile sau Sfantul Ion, au refuzat sa plateasca amenzile, motivand ca se vor adresa instantelor de judecata. In ciuda demersurilor lor, majoritatea vor ajunge, pana la urma, sa achite amenzile aplicate de OJPC.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă