16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRestart în Liga I de fotbal

Restart în Liga I de fotbal

După trei luni de vacanţă, fotbalul intern se reia în acest weekend cu etapa a 19-a, în care meciul Poli Timişoara-Gaz Metan Mediaş pare cel mai echilibrat.

Sezonul 2010-2011 se va relua în acest sfârşit de săptămână o dată cu etapa a 19-a, a doua a returului. Programată iniţial în luna decembrie 2010, această rundă a fost amânată pentru finalul lunii februarie din cauza condiţiilor meteorologice, deşi vremea din acest weekend nu pare a fi cu nimic schimbată în bine faţă de cea din decembrie. Astfel, vineri, 25 februarie, vor avea loc primele meciuri oficiale din anul 2011, dar cea mai interesantă partidă a etapei se va juca sâmbătă. Poli Timişoara, ocupanta locului 2 în clasament, va întâlni Gaz Metan Mediaş, surpriza plăcută a campionatului şi echipa care se află pe poziţia a cincea. La formaţia patronată de Marian Iancu a revenit în postul de antrenor Dusan Uhrin jr., tehnicianul sub comanda căruia Poli a jucat cel mai bun fotbal din ultimele sezoane, iar o ratare a titlului ar fi considerată un eşec în Banat.

Tari pe teren

La Mediaş, lucrurile par că au intrat pe un făgaş normal o dată cu revenirea lui Eric de Oliveira la echipă, iar ardelenii ştiu că o victorie la Timişoara i-ar aduce la un singur punct în spatele adversarilor de sâmbătă. Ba, mai mult, medieşenii au scos patru puncte din ultimele două deplasări pe „Dan Păltinişanu”, un stadion care le poartă noroc elevilor lui Cristi Pustai. „Vom avea un început de an foarte dificil, dar trebuie să ştim să gestionăm fiecare meci, pentru că doar de noi depinde pe ce loc vom termina campionatul.

Am făcut transferuri pe posturile pe care am considerat că am avut nevoie de întăriri, dar trebuie să arătăm că avem valoare pe teren, nu pe hârtie sau în declaraţii”, a prefaţat Uhrin jr. un retur la finalul căruia Poli ar putea intra în istorie cu primul titlu cucerit. Poli Timişoara-Gaz Metan Mediaş va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00 şi va fi transmis de DigiSport.

Trei puncte sau nimic

Oficialii echipei CFR Cluj au declarat că singura şansă pentru alb-vişinii de a mai spera la titlul de campioană este obţinerea a cinci victorii consecutive. Primul succes ar trebui să vină duminică, la Buzău, pe terenul echipei Victoria Brăneşti, un adversar pentru care orice rezultat negativ, mai ales pe teren propriu, înseamnă un pas către liga secundă. Meciul de la Buzău va începe la ora 16.00, imediat după finalul întâlnirii dintre „U” Cluj şi FC Braşov, de la Alba Iulia, o partidă aşteptată cu interes, în special pentru debutul lui Adrian Cristea la echipa clujeană.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă