16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRestantele la utilitati afecteaza procesul de invatamant, la Medias

Restantele la utilitati afecteaza procesul de invatamant, la Medias

Unitatile scolare din municipiul Medias (judetul Sibiu) au probleme financiare si se descurca tot mai greu cu lipsa de fonduri ce afecteaza invatamantul local. Comisia locala de finantare a invatamantului preuniversitar a primit in ultima perioada mai multe sesizari din partea managerilor scolilor din oras in privinta lipsei resurselor financiare pentru achitarea facturilor la utilitati.
Majoritatea unitatilor de invatamant au facturi restante la plata utilitatilor, din cauza bugetelor insuficiente, iar consilierul local Ligia Moldovan a explicat care sunt motivele acestei crize financiare din scoli. Membrul CL a spus ca a discutat problema cu primarul orasului, Daniel Thellmann, si a avut mai multe interventii in cadrul sedintelor de CL pentru rezolvarea situatiei, dar ca este nevoie de o mai mare implicare a autoritatilor locale. In acelasi timp municipalitatea spera sa gaseasca resurse financiare pentru a acoperi facturile restante ale scolilor.
Primarul a spus ca, din cauza reducerii incalzirii in unitatile de invatamant, lunile urmatoare vor putea fi achitate si facturile restante din lunile de iarna. Edilul este de parere ca managerii acestor scoli pot gasi si alte metode de reducere a facturilor la incalzire, prin izolarea termica a cladirilor.
In acelasi timp, Tellmann a afirmat ca, pe viitor, Primaria si Consiliul Local vor repartiza scolilor un buget mai mare pentru perioada lunilor de iarna. Problema fondurilor insuficiente alocate pentru anul 2006 unitatilor scolare din Medias a fost una dintre dintre cele mai disputate in cadrul sedintei de CL in cadrul caruia a fost aprobat bugetul pentru acest an.
Consilierii PSD si ai altor formatiuni politice au atras inca de atunci atentia asupra faptului ca scolile vor intra in criza financiara din cauza alocatiilor insuficiente si a scumpirilor la resurse inregistrate de la inceputul acestui an.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă