13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialRepublicanul Tim Pawlenty abandonează cursa pentru Casa Albă

Republicanul Tim Pawlenty abandonează cursa pentru Casa Albă

Fostul guvernator de Minnesota Tim Pawlenty a anunţat că abandonează cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 2012, după ce s-a clasat pe locul al treilea în cadrul unui vot test foarte aşteptat în Iowa, relatează AFP, citat de Mediafax.

Pawlenty şi-a anunţat retragerea duminică la postul de televiziune ABC după ce s-a clasat pe locul al treilea, cu doar 13,6 la sută din voturi, în cadrul unui vot test organizat pentru departajarea pretendenţilor republicani la Ames (Iowa).

“Anunţ (…) că pun capăt campaniei mele prezidenţiale”, a declarat el, explicând că nu a obţinut “susţinerea aşteptată în cadrul votului test”.

Acest vot, care nu are niciun caracter ştiinţific, este totuşi considerat un indicator bun pentru şansele candidaţilor la alegerile primare republicane de anul viitor.

Scrutinul a fost câştigat de o reprezentantă a mişcării ultraconservatoare “tea party”, Michele Bachmann, cu 28,5 la sută din 16.892 sufragii exprimate, devansându-l pe Ron Paul (27,6 la sută).

Pawlenty, un republican moderat, fost avocat specialist în dreptul muncii, este puţin cunoscut în afara statului Minnesota şi este considerat ca neavând charismă. El nu a precizat pentru moment dacă va sprijini un alt candidat republican.

El şi-a consacrat numeroase resurse şi a petrecut mult timp pentru a face campanie în Iowa, primul stat care se va pronunţa, în februarie, în cadrul alegerilor primare republicane.

Cele mai citite

Papa și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă. Suveranul Pontif are gripă

Papa Francisc și-a anulat toate întâlnirile de sâmbătă deoarece s-a îmbolnăvit de gripă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Vaticanului. Papa are o formă...
00:00:38

Casa Albă: Grand Old Party trebuie să prevină închiderile inutile

Republicanii din Congresul SUA trebuie să se asigure că își fac treaba pentru a evita o închidere inutilă a guvernului, a declarat secretarul de...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă