25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialReprezentantul PD cere demisia sefului CNI

Reprezentantul PD cere demisia sefului CNI

Reprezentantul PD Marian Zlotea, membru in Consiliul National de Integritate al ANI, a solicitat, marti, demisia presedintelui CNI, Nicu Marcu, pentru ca nu a oferit nicio explicatie legala pentru faptul ca a permis unui supleant sa voteze, in locul unui membru plin, relateaza Mediafax.
Zlotea a sustinut ca, in ultima sedinta a CNI, tematica si bibliografia concursului pentru alegerea presedintelui ANI au fost votate prin incalcarea legii.
Marian Zlotea a aratat ca la acea sedinta au votat opt membri plini, dar si un supleant, ceea ce ar reprezenta o ilegalitate.
Democratul a mai spus ca i-a solicitat presedintelui CNI, Nicu Marcu, sa prezinte, pana la finalul procedurii de selectie a dosarelor de concurs pentru sefia ANI, temeiul legal prin care un supleant poate vota in locul unui membru plin.
Zlotea a precizat ca PD ii cere demisia presedintelui CNI, pentru ca nu a prezentat temeiul legal.

Presedintele CNI, Nicu Marcu, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca "este treaba lui Marian Zlotea daca i-a cerut demisia, dar sa o faca in scris", precizand ca reprezentantul PD "ar face bine sa vina la sedinte".
"Sa imi solicite demisia in scris. Dar sa faca bine sa vina la sedinte. Dumnealui vine, face exact ce spunea un coleg, si anume bufonerii, dupa care pleaca. Daca vrem sa avem cvorum si sa luam decizii de comun acord, ramanem pana la sfarsitul sedintei, fie ca ne convine sau nu punctul de vedere al cuiva", a declarat Nicu Marcu, ca reactie la solicitarea facuta de Marian Zlotea intr-o conferinta de presa, in care a cerut demisia sefului CNI.

Nicu Marcu a aratat ca Marian Zlotea nu cunoaste Legea de functionare a Consiliului National de Integritate, care prevede ca demisia sa poate avea loc fie la cererea a doua treimi din membri, fie din proprie initiativa.
Referindu-se la motivul pentru care reprezentantul PD i-a cerut demisia, Nicu Marcu a precizat ca i-a transmis acestuia inca din sedinta trecuta a Consiliului "sa arate texul de lege care prevede ca supleantul nu poate vota in locul titularului".
In plus, presedintele CNI a tinut sa mentioneze ca a cerut, asa cum a anuntat in sedinta anterioara, un punct de vedere institutiilor abilitate, cu privire la legalitatea votului.
"Ca atare, eu m-am adresat Comisiei juridice a Senatului, care o sa ia act de aceasta hartie pe care am trimis-o si ne va raspunde", a adaugat acesta.

Nicu Marcu l-a acuzat pe Marian Zlotea ca, desi a facut parte din comisia de organizare concursului pentru alegerea conducerii ANI, si de elaborare a tematicii si bibliografiei, "nu s-a intalnit nicioadata cu ceilalti membri din Consiliu.
"Daca vrem sa facem un lucru sa functioneze, il facem. Nu ma intereseaza cine va fi presedinte sau vicepresedinte al ANI. Daca Consiliul National de Integritate considera ca nu mai trebuie sa fiu presedinte, nu am nimic impotriva", a spus Nicu Marcu, care considera ca este important sa se stie si ce opinie au ceilalti membri CNI cu privire la aceasta cerere a reprezentantului PD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă