9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialRepresalii violente la Damasc

Represalii violente la Damasc

Forţele siriene de securitate au recurs vineri la bastoane şi gaze lacrimogene pentru a împiedica mii de protestatari din suburbii să ajungă în principala piaţă din capitală, relatează al-Jazeera, citat de NewsIn.

Un activist a declarat că zeci de mii de protestatari care încercau să intre în Damasc venind dinspre Duma au fost dispersaţi de forţele de securitate cu ajutorul gazelor lacrimogene.

În capitală, violenţele au izbucnit când zeci de oameni înarmaţi şi îmbrăcaţi în civil au înconjurat circa 250 de protestatari care se adunaseră în faţa unei moschei.

Proteste antiguvernamentale au izbucnit vineri în câteva oraşe din Siria, după ce în ajun preşedintele Bashar al-Assad anunţase că este dispus să facă şi mai multe concesii pentru a calma opoziţia.

Mii de persoane demonstrează la Daraa, în sudul ţării, primul oraş unde s-au înregistrat mişcări de contestare a regimului al-Assad. La Daraa, forţele de ordine nu şi-au făcut simţită prezenţa şi manifestanţii au putut demonstra paşnic.

Proteste au avut loc şi la Baniyas, Latakia, Baida şi Homs, dar nici aici nu au fost raportate deocamdată ciocniri.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă