3.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialReplici in nisip

Replici in nisip

» Turnul Eiffel, Venus din Milo, stefan cel Mare sunt trei dintre cele 11 sculpturi in nisip care vor putea fi admirate intr-o expozitie din Plaza Romania.

» Sculpturile sunt realizate de o companie germana, Sandcity.de, din 80 de tone de nisip de rau, si vor fi definitivate pana pe 4 iunie.

» Artistii companiei figureaza in Cartea Recordurilor cu o sculptura de 20,91 metri, montata in anul 2001 in Olanda.

In perioada iunie-septembrie, bucurestenii vor putea vedea in incinta Plaza Romania o expozitie-premiera in tara noastra, cu sculpturi din nisip, cu inaltimea  intre doi si sase metri.
Operele sunt realizate de sculptorii de la Sandcity.de din Germania, companie specializata in realizarea de replici ale cladirilor de diverse marimi, cu o greutate intre 15 si 120 de tone.
Modelele reprezinta monumente foarte cunoscute, precum Arcul de Triumf, Turnul din Pisa, Turnul Eiffel, Big Ben, Venus din Milo, figuri ale personajelor celebre, cum ar fi stefan cel Mare, sau logouri si simboluri ale unor marci cunoscute. La realizarea exponatelor, sculptorii internationali, sub atentia germanului Benno Lindel, vor folosi aproximativ 80 de tome de nisip. Cei ce doresc sa vada cum se construiesc aceste adevarate opere de arta o pot face pana pe 4 iunie, cand toate cele 11 sculpturi vor fi finalizate.
 
Sculptorii figureaza in Cartea Recordurilor
Artistii au mai realizat sculpturi cu inaltimi de 11 metri, cantarind pana la 7.000 de tone, in Travemunde – Germania. O parte dintre sculptorii prezenti in aceasta perioada la Plaza Romania detin recordul mondial, inregistrat in Cartea Recordurilor, pentru realizarea unei sculpturi de 20,91 metri, in Almere – Olanda, in anul 2001.

Nisip special, tehnica corecta si multa rabdare
 Sculpturile in nisip pot fi realizate in aproape orice fel de forme, de la cladiri pana la figuri ale unor personaje. Oricine poate construi un castel de nisip la malul marii, insa constructorii din Germania realizeaza astfel de castele la dimensiuni mult mai mari. Asa cum ne asigura, tot ce le trebuie este un anumit tip de nisip, tehnica corecta si rabdare. Artistii, adevarati sculptori in nisip, introduc mai intai nisipul in forme de lemn, operatie numita comprimarea nisipului. Pe parcusul acestui procedeu, nisipul este udat cu apa si este comprimat manual sau cu ajutorul unui utilaj. La crearea sculpturii sunt folosite o serie de forme de diferite marimi. O data ce modulele au fost umplute si comprimate, modulul din varful sculpturii este dat jos, urmand etapa urmatoare – sculptarea. Pentru realizarea sculpturilor nu se folosesc substante chimice, astfel ca exponatele nu sunt daunatoare mediului. In afara de apa si nisip, nu este folosit nici un alt material. La executarea sculpturilor inalte se foloseste un singur tip de nisip, acela care provine din rauri, numit si "nisip tanar", deoarece nu contine pietricele, care se pot lipi intre ele.
 
Rezistenta la ploi si vant
Sculpturile rezista impotriva ploii si a vantului. Cele realizate in exterior pot rezista intre cinci si sase saptamani, insa "viata" unei sculpturi in nisip in interior este mult mai mare, ajungand la cativa ani.

Cele mai citite

Ministrul Apărării al Chinei i-a refuzat o întâlnire șefului Pentagonului la o reuniune ASEAN

Ministrul apărării al Chinei, Dong Jun, a refuzat o întâlnire cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din...

Elena Lasconi dezvăluie ce le-ar cere lui Putin și lui Trump dacă s-ar vedea cu ei

Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a fost întrebată, miercuri seara, în emisiunea electorală „Alege ce urmează!“ de la Antena 1, ce ar...

Ministrul Apărării al Chinei i-a refuzat o întâlnire șefului Pentagonului la o reuniune ASEAN

Ministrul apărării al Chinei, Dong Jun, a refuzat o întâlnire cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă