» Cantareata franceza Patricia Kaas revine la Bucuresti, maine, de la ora 20.00, pentru a-si promova pe scena Salii Palatului noul album, "Kabaret", intr-un concert ce incheie turneul mondial inceput in noiembrie anul trecut.
Artista supranumita "ambasadoarea cantecului francez" si comparata adesea pentru timbrul sau cu Marlene Dietrich sau Edith Piaf aduce la Sala Palatului un album ce invie spiritul anilor ’30 si constituie totodata un omagiu adus divelor acelor ani.
Albumul "Kabaret", marcheaza si prima colaborare a artistei cu Universal Music dupa 18 ani de contract cu Sony.
Cu 16 milioane de albume vandute in intreaga lume, dar si cu o cariera de actrita inceputa in 2002, cand a jucat alaturi de Jeremy Irons in "And Now, Ladies and Gentlemen", Patricia Kaas a purtat mereu cu ea un stil unic din care nu au lipsit jazzul, pop-ul sau sansonetele.
De la "Mademoiselle Chante Le Blues" la Eurovision
Nascuta in Forbach, Franta, artista a crescut in Stiring Wendel (vorbind pana la sase ani intr-un dialect german), iar la opt ani canta deja piesele lui Claude Francois, Mireille Mathieu sau chiar "New York, New York". Mica vedeta isi prezenta repertoriul la diverse evenimente, inclusiv la nunta unuia dintre fratii sai.
Primul sau hit, "Mademoiselle Chante Le Blues", compus de Didier Barbelivien, si albumul omonim au devenit celebre in intreaga lume, primind discul de platina si de aur in Franta. Compozitorul Didier Barbelivien a remarcat-o pe cantareata dupa ce-a auzit-o cantand "Jalouse", melodie produsa in 1985 de actorul Gerard Depardieu.
Au urmat albume celebre ca "Je te dis vous", "Dans ma chair", "Le Mot de Passe", "Rendes-vous", "Piano bar", "Sexe for", iar primul ei turneu, "Scene de vie", a durat 16 luni, artista cantand in fata a peste 750.000 de fani in cadrul concertelor sustinute. Anul acesta, Patricia Kaas a reprezentat Franta la concursul Erovision de la Moscova, unde s-a clasat pe locul 8 cu piesa "Et s’il fallait le faire" (desi s-a prezentat hotarata sa castige). Cu toate acestea, prestatia sa scenica a fost indelung aclamata in Rusia, tara care chiar o iubeste (a cantat adesea acolo in fata unui public numeros), iar France 3, canalul care a transmis in Franta concursul de la Moscova, a stabilit un record de audienta, fiind urmarit in direct de 5,7 milioane de spectatori.
Artista s-a implicat si in evenimente caritabile, in 2001 strangand (cu ajutorul unui concert la Berlin) bani pentru copiii refugiati din Afganistan si din Pakistan, bani care au fost donati Crucii Rosii din Germania. Cantareata nu este la prima vizita in Romania, ultima data concertand la Bucuresti in 2004 (Piata Revolutiei), cand a sustinut un concert incendiar de doua ore.