10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRenault Megane primeşte un nou facelift: Condusul se transformă în joc video

Renault Megane primeşte un nou facelift: Condusul se transformă în joc video

Renault a pregătit o surpriză pentru fanii mărcii, un al doilea facelift pentru modelul Megane, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Compacta franceză a fost actualizată estetic pentru a adopta liniile de design ale noilor modele Clio sau Captur.

Renault Megane are un aspect mai elegant, primind la nivel estetic trăsăturile lui Renault Clio, modelul care a adus o nouă imagine de brand, caracterizată în special de linii mai fluide şi un aspect mai modern. Astfel Megane are o parte frontală schimbată în mare parte, cu blocuri optice, spoiler şi linii ale caroseriei modificate. Acestea se vor regăsi şi pe versiunile R.S. sau GT.

Clienţii care vor opta pentru pachetul de design Renaultsport vor mai primi în plus: spoiler faţă vopsit în roşu, praguri de protecţie pentru uşile laterale şi spoiler în partea din spate, conform CAR.

Citeşte şi Ghosn: “Dacia se va descurca foarte bine”. Interes major pentru marca românească

“Replay” ca în jocurile pe calculator

Renault Megane aduce poate noutăţi mai interesante la partea interioară şi mai ales sub capotă. Una dintre ele este update-ul primit de ecranul Renaultsport, denumit “Renault Replay”, care poate afişa o serie de informaţii legate de condus, inclusiv timpii obţinuţi. Toate aceste date pot fi rulate pe un calculator, o dată ce au fost luate din bordul maşinii cu ajutorul unui stick.

Partea interesantă este că pe calculator poate fi văzut inclusiv traseul, la fel ca în cazul unui circuit şi chiar poziţia virtuală a maşinii în timpul condusului. Şi aşa transformă Renault o banală călătorie în oraş într-un video interactiv, care să fie rulat seara când clientul ajunge acasă. Însă distracţia cel mai probabil va costa în plus. Este de aşteptat să regăsim “Renault Replay” în dotările versiunii RS.

Tot RS va primi şi un nou motor de 220 CP, pe benzină, care va avea un consum estimat la 7,3 l/100 km. RS este disponibil doar în versiunea coupe, cu 3 uşi.

În schimb versiunea obişnuită va fi echipată cu un nou propulsor TCe, de 1,2 litri şi 130 CP, care va fi cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj EDC, conform Autocar. Actuala generaţie a lui Megane a mai primit un facelift în 2012.

 

 

 

 

Cele mai citite

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Inundațiile din Brazilia au făcut 143 de morți. Guvernul anunță cheltuieli de urgență

Bilanțul victimelor ploilor abundente din statul brazilian Rio Grande do Sul a crescut la 143 de morți, a anunțat duminică organul guvernamental local de...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă