21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialRenault Megane primeşte un nou facelift: Condusul se transformă în joc video

Renault Megane primeşte un nou facelift: Condusul se transformă în joc video

Renault a pregătit o surpriză pentru fanii mărcii, un al doilea facelift pentru modelul Megane, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Compacta franceză a fost actualizată estetic pentru a adopta liniile de design ale noilor modele Clio sau Captur.

Renault Megane are un aspect mai elegant, primind la nivel estetic trăsăturile lui Renault Clio, modelul care a adus o nouă imagine de brand, caracterizată în special de linii mai fluide şi un aspect mai modern. Astfel Megane are o parte frontală schimbată în mare parte, cu blocuri optice, spoiler şi linii ale caroseriei modificate. Acestea se vor regăsi şi pe versiunile R.S. sau GT.

Clienţii care vor opta pentru pachetul de design Renaultsport vor mai primi în plus: spoiler faţă vopsit în roşu, praguri de protecţie pentru uşile laterale şi spoiler în partea din spate, conform CAR.

Citeşte şi Ghosn: “Dacia se va descurca foarte bine”. Interes major pentru marca românească

“Replay” ca în jocurile pe calculator

Renault Megane aduce poate noutăţi mai interesante la partea interioară şi mai ales sub capotă. Una dintre ele este update-ul primit de ecranul Renaultsport, denumit “Renault Replay”, care poate afişa o serie de informaţii legate de condus, inclusiv timpii obţinuţi. Toate aceste date pot fi rulate pe un calculator, o dată ce au fost luate din bordul maşinii cu ajutorul unui stick.

Partea interesantă este că pe calculator poate fi văzut inclusiv traseul, la fel ca în cazul unui circuit şi chiar poziţia virtuală a maşinii în timpul condusului. Şi aşa transformă Renault o banală călătorie în oraş într-un video interactiv, care să fie rulat seara când clientul ajunge acasă. Însă distracţia cel mai probabil va costa în plus. Este de aşteptat să regăsim “Renault Replay” în dotările versiunii RS.

Tot RS va primi şi un nou motor de 220 CP, pe benzină, care va avea un consum estimat la 7,3 l/100 km. RS este disponibil doar în versiunea coupe, cu 3 uşi.

În schimb versiunea obişnuită va fi echipată cu un nou propulsor TCe, de 1,2 litri şi 130 CP, care va fi cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj EDC, conform Autocar. Actuala generaţie a lui Megane a mai primit un facelift în 2012.

 

 

 

 

Cele mai citite

Mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române către Patriarhul Ierusalimului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Daniel, a transmis duminică un mesaj de solidaritate și îngrijorare către Patriarhul Ierusalimului, în contextul escaladării conflictului militar...

“Remember me – Eterna strălucire a uitării”, regia Monicăi Pop. PREMIERA pe 15 si 29 Aprilie la Teatrul Național

Remember me - Eterna strălucire a uitării  își va aștepta primii spectatori în 15 și 29 aprilie, fiind găzduit de Teatrul Național București (Sala...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă