19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRenate Weber solicită CE o reacţie la restricţionarea de către Spania a...

Renate Weber solicită CE o reacţie la restricţionarea de către Spania a pieţei muncii pentru români

Eurodeputatul PNL Renate Weber a trimis sâmbătă o scrisoare către Comisia Europeana prin care solicită o reacţie faţă de măsura anunţată de Spania privind introducerea de restricţii temporare pe piaţa muncii pentru lucrătorii din România, scrie NewsIn.

 

Weber, care este coordonator al grupului ALDE din Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din PE, apreciază măsura drept una „vădit discriminatorie la adresa cetăţenilor unui stat membru UE” şi avertizează că această măsură crează un „precedent periculos la nivelul Uniunii”.

În scrisoare, Weber solicită CE să precizeze dacă apreciază că există motive suficient de întemeiate pentru a se impune restrictii pe piaţa muncii spaniole cetăţenilor europeni, să reacţioneze la caracterul discriminatoriu al măsurii, care e adresată doar românilor. În plus, europarlamentarul PNL cere CE să precizeze dacă apreciază că un stat membru al UE care a liberalizat piaţa muncii poate reintroduce restricţii, fară ca acest lucru sa însemne „o gravă încălcare a libertăţii de mişcare în UE”. Nu în ultimul rând, liberala solicită Comisiei să precizeze ce intenţionează să întreprindă în legatură cu această măsură.

Scrisoarea a fost trimisă către preşedintele CE, José Manuel Barroso, către Comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, dar şi Comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding şi Comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă