16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRegulament pentru Nasty

Regulament pentru Nasty

» Activitatea conducerii tehnice a Federatiei Romane de Tenis se desfasoara in continuare in virtutea inertiei, dupa demisia presedintelui Ilie Nastase, iar nemultumirile multor sefi de cluburi sportive, care se simt in continuare tradati de Ilie Nastase, se inmultesc. Totul in conditiile in care despre o adunare generala extraordinara de alegeri sau despre una de modificare a actualului statut, contestat de o multime dintre presedintii de grupari sportive, nici nu poate fi vorba.

Motivul: nici in momentul de fata nu se stie numarul cluburilor afiliate la FRT, desi au trecut noua zile de la termenul-limita impus de ANS pentru incheierea procesului de afiliere a cluburilor.
In plus, transparenta de care aminteste de cate ori are ocazia Dumitru Haradau, autointitulat presedintele interimar al FRT, este "in ceata" tocmai in ceea ce priveste statutul federatiei. Pe site-ul oficial al forului de specialitate, la capitolul "Documente", se regasesc tot felul de formulare de cereri si regulamente, mai putin textul statutului – cel putin teoretic "litera de lege" a FRT – la care sa aiba acces orice persoana interesata de cuprinsul acestuia.  
Mai mult, incercarile unor oameni din tenis de a comunica o serie de propuneri pentru modificarea statutului au fost catalogate drept "incalificabile" de catre reprezentantii FRT, chiar pe site-ul oficial al forului, foarte probabil pentru ca, printre altele, "revolutionarii" intentioneaza sa limiteze puterea presedintelui. In primul rand, se doreste ca actualul executiv al FRT, format din patru vicepresedinti si un presedinte, sa fie transformat intr-un comitet director din care sa faca parte noua persoane: alaturi de presedinte si director executiv se intentioneaza alegerea cate unui reprezentant din cinci zone ale tarii si a doi reprezentanti din Bucuresti. Apoi daca, potrivit actualului statut, doar presedintele are dreptul de a numi directorul executiv si de a-i stabili salariul, pe viitor initiatorii vor ca seful FRT sa propuna persoana pe care o doreste pentru respectivul post si salariul acesteia, iar decizia sa fie cel putin a doua treimi din numarul membrilor comitetului director.

"Ma numar printre presedintii de cluburi care considera ca modificarea actualei forme a statutului federatiei este absolut necesara. Exista multe articole din acest document extrem de important care dau putere dictatoriala presedintelui. Este adevarat ca noi toti am fost de acord cu acestea, dar exclusiv pentru Ilie Nastase, pe care l-am considerat emblema tenisului romanesc si in care am avut incredere oarba. Din pacate, Ilie Nastase a fost facut de ras, dezinformat, mai ales in legatura cu fondurile alocate de ANS (n.r. – referire la meciul de Cupa Davis dintre Romania si Franta din luna februarie, de la Sibiu), si indirect obligat sa demisioneze, chiar de echipa pe care si-a ales-o pentru a conduce federatia. Desi Ilie a fost vadit dezinformat, nu pot sa nu ma declar dezamagit de abandonul lui si de faptul ca acum exista riscul ca de prerogativele pe care le doream exclusiv pentru el sa se bucure altcineva", a spus ingrijorat Ion Tupa, presedintele Tenis Club Herastrau din Bucuresti, gazda din zilele acestea a unui minicircuit care include cinci turnee de tenis cu premii in valoare totala de cate 10.000 de dolari.

Cele mai citite

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă